Bazı oyunlarda renkler bozuluyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan KaretKırle
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 26
  • Görüntüleme Görüntüleme 471
  • Etiketler Etiketler
    renkler

KaretKırle

Gelişen
Ekran kartım: Asus ROG Strix AMD Radeon RX 570 8GB
Denediğim sürücüler (hatırladığım kadarıyla): 23.9.2, 20.4.2, 24.1.1, 24.3.1, 24.7.1, 23.11.1, 23.8.2, 22.3.1, 24.9.1

Eskiden yaşamadığım ama son birkaç aydır yaşadığım bir sorun. Bazı oyunlarda renk bozulmaları oluyor. Eskiden az olan WattMan hataları da arttı. Anlatabileceğim çok bir şey var mı bilmiyorum. OCCT ile neredeyse bütün seçeneklerle test yaptım ekran kartındaki 3D Adaptive veya 3D Standart'da 40-50 tane sorun çıktı. Galiba 3D Adaptive moduydu. Sorunu çözmek için pek çok sürücü denedim. Bazılarında çözülüyordu ancak WattMan artıyordu diye hatırlıyorum. 23.9.1 sürücüsü güzeldi diye hatırlıyorum ama çok eskiden kullanıyordum ve şimdi güvenilir linkini bulamadım. Undervolt hakkında pek bilgim yok o yüzden dolayı bazı kişilerin paylaştığı Undervolt ayarlarını yapınca da düzelmedi. Sorunu daha iyi anlamanız için bende olan birkaç resmi atıyorum. Olduğu zamandan 2 farklı resmim var. Olduğu zaman resmini çekip atmak aklıma gelmedi. Daha doğrusu resmini çektiğimde bu renklerin sizde gözükeceği aklıma gelmedi. Yardımcı olursanız sevinirim.

VRAM ya da çip sorunu gibi gözüküyor. Kart için overclock uyguladın mı? Varsa geri alır mısın? Ve FurMark programında 15 dakika test yapıp görüntünün bu süre zarfında bozulup bozulmadığını ayrıca kartın sıcaklık değerlerini buraya fotoğraf olarak gönderir misin? Bunları yapmadan önce DDU ile sürücüyü silip son sürümü tekrardan kur.

Overclock uygulamadım. Ancak MSI Afterburner yazılımından yanlışlıkla bir iki ayar yapıp geri varsayılana döndürmüştüm. FurMark testini birazdan yapacağım.

Yarın test edeceğim.

Hocam 15 dakika boyunca dediğiniz gibi FurMark testini yaptım. Herhangi bir renk bozulması görmedim. Şimdi test ayarlarımı ve sıcaklık değerlerini atıyorum.

Son düzenleme:
@KaretKırle, hocam kartın sıcaklığı aşırı fazla. 85 dereceye dayanmış kart. Fanları %100 yapıp öyle de bir 10-15 dakika test eder misiniz? Eğer sıcaklık inerse kartın fan ayarını yapmamız gereklidir. Bu da sorunu tetikleyebilen etkenlerden birisi.

Belki de aşırı ısınma sebebiyle kart zarar bile görmüş olabilir. O sıcaklık asla normal değil. Kasayı tamamen kapatsanız bile böyle ısınmaması lazım. MSI Afterburner ile fanları dediğim şekilde yapıp tekrar test etmenizi şiddetle öneririm. Test esnasında 80 dereceyi geçerse süre fark etmeksizin testi hemen durdurup geri dönüş yapın.

Hocam geç gördüğüm için kusura bakmayın. Dediğiniz testi yaptım. 5 dakikada 80 dereceyi geçip 81 oldu. Bir de hocam ben MSI Afterburner'dan fan hızını 100% yaptım ama FurMark'ta 0% olarak gözüküyor. Anlamadım.

@KaretKırle, dostum karta overclock yapmadım demişsin ama Core 1300 Memory ise 1750 eklemişsin. Ve temp limiti 90 dereceye çekmişsin. Kartı bellemişsin yani. Bilerek mi yaptın yoksa bilmeden mi yaptın emin değilim. Yaptığın işleme karşılık kart kötü tepkiler vermiş. İnşallah kalıcı hasar almamıştır. Daha fazla hasar almadan lütfen o değerleri hemen 0 yapıp temp limiti 80 derece yap. Sonra tekrar FurMark dene. Baktık kart bozulmamışsa oyun testinden sonra kartın performansını artırmak için üstüne düzgün bir overclock atarız. O program arkada o değerler ile umarım çalışmamıştır. Maalesef çalışmış. İki resimde de frekanslar aynı.

Oyun testinde karta yaptığın overclock değerlerini geri aldığın için performans belli düzeyde azalacak ama amaç burada kartı stabilleştirmek. WattMan hatasını bile belki böyle tetiklemiş oldun.

Son düzenleme:
Hocam bilerek yapmadım. Hatırladığım kadarıyla ya MSI Afterburner'ı ilk açtığımda ya da bir videodan yapmıştım hatırlamıyorum. İnşallah kalıcı hasar değildir. Sıfıra çekilmediği için böyle yaptım hocam. Power Limit'e ellemedim çünkü ona elleyince Temp Limit de oynuyor. Söyledikleriniz doğrultusunda ayar yapacağım. Böyle FurMark yapayım mı hocam?

@KaretKırle, Core ve Memory clock için yanda ki 650 ve 1250 sayısına tıklayıp değerleri 0 yapın. Sonra aşağı da bulunan tik işaretine basın. Sonra Power limit değerini %100 de bırakın. -5 değeri düzelecektir. Bu şekilde tekrar kaydedip testi yapın.

Hocam Core ve Memory Clock 0 olmuyor. Power Limit'de en fazla +25 oluyor.

Bir de hocam ben bu Temp Limit'i 80 dereceye getirip tike bassam bile geri 90 dereceye çıkıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…