Yer
Haddonfield, Illinois
Şu an aklıma gelenler Bodycam ve Palworld. Şahsen bu oyunlar gayet güzel. Oynarken eğleniyorum. Ancak bir yandan da oyuncu sayısının az olması bin kişilik bir yerde tek başıma huzur oturuşundaymışım gibi hissettiriyor. Yalnız, dışlanmış...

Şu anda da Arc Raiders deli gibi satıyor ancak bir süre sonra sönen oyunlar rafına ekleneceğini düşünüyorum.

Sizce bu oyunlar neden bir anda sönüyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu an aklıma gelenler bodycam ve palworld. Şahsen bu oyunlar gayet güzel. Oynarken eğleniyorum. Ancak bir yandan da oyuncu sayısının az olması bin kişilik bir yerde tek başıma huzur oturuşundaymışım gibi hissettiriyor. Yalnız, dışlanmış...

Şu anda da Arc raiders deli gibi satıyor ancak bir süre sonra sönen oyunlar rafına ekleneceğini düşünüyorum.

Oynanabilirliği ve etkisi kısıtlı oyunlar oluyolar genelde yayıncılar çok abartıyor insanlarda kanıp alıyor ve ilk birkaç aydan sonra oyuncu yerin dibine vuruyor.

Bu saydıklarınız alternatifi çok olan oyunlar. Grafiklerin daha farklı yansıtılması, sunulan amacı değiştirmiyor. Bu tarz oyunlarda unutulmamak için ya ilk olacaksın ya da sektörü etkileyecek değişikliklere adım atacaksın.

PUBG mesela, battle royale konseptini ilk sunan oyunlardan birisiydi ve adından hala sık sık söz ettiriyor. Sektörde öncü olmak ve gelecekte doğru adımlar atmak, kalıcılığın önemli göstergelerinden birisi.

@senuzulme'nin dediği gibi PUBG kadar sıra dışı ve ezber bozan oyunlar değil, en fazla mekanikler, silahlar ve karakterleri değiştiriş sunarlar. Yepyeni tür veya oynanış gelemez gibi bu saatten sonra.

Şu an aklıma gelenler Bodycam ve Palworld. Şahsen bu oyunlar gayet güzel. Oynarken eğleniyorum. Ancak bir yandan da oyuncu sayısının az olması bin kişilik bir yerde tek başıma huzur oturuşundaymışım gibi hissettiriyor. Yalnız, dışlanmış...

Şu anda da Arc Raiders deli gibi satıyor ancak bir süre sonra sönen oyunlar rafına ekleneceğini düşünüyorum.

Tüketim çılgınlığı yüzünden.

Yapımcılar, yayıncılara oyunu oynatıyor. Yayıncılardan HYPE'lanan oyuncular oyunu alıyor. Yayıncılar oyunu bırakınca, popüler kültürden düşüyor. Hep aynı tarif.

Günümüzde içerik üreticileri bir oyunu kitlesine sunarak oyuna aktif oyuncu kazandırıyor, oyunun içeriğinin oyuncuya karşı sunacabileceği etkileyici bir şeyi olmayınca da balonu sönüyor.

Tipik, yıllardır süregelen taktik; oyunu yayıncıya oynattır > büyük kitlelere ulaş > anlık yüksek kazanç artışı elde et > yeni proje geliştir.