• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Bedelli askerlik ücreti 2025 yılında ödenirse sevk tarihi en erken ne zaman olur?

ornitorenk

Uzman
Şimdi ben 2025 yılı içerisinde herhangi bir ay tecili bozup bedelli parasını yatırsam 2026'da mı gidiyorum askere en erken? Şubat ayında da parayı yatırsam haziran ayında da yatırsam galiba 2025'te gitme şansım yok askere? Mesela nisan ayında tecili bozup bedelli parasını yatırdım. 2026'da askere gidene kadar ne olarak görüneceğim sistemde ertelemeli falan mı?

@ZCPS21

2024 sonbaharında tecil bozup celp tercihinde 2025 Ocak ayını listenin en başına koymalarına rağmen 2024 Eylül-Kasım-Aralık ayında gidenler var.

Tecil bozsan da yine sistemde belirli bir tarihe kadar askerden muaf olarak görüneceksin.
Şimdi bedelli parasını yatırsan muhtemelen yaz gelmeden gidersin askere, 2025 Şubat değil de 2025 Mart-Nisan ayında gideceğin tarih belli olur muhtemelen

Ben celp tercihinde listenin en başına 2025 Ocak celbini seçmiştim, bu hafta gidiyorum askere.

Hocam haziran gibi tecili bozup temmuz zammından önce parayı yatırsam 2026 olur herhalde askere gidiş tarihim doğru mudur?

Çoğu yerde parayı 2025 yılında yatırırsan 2026 da anca gidersin diyorlardı hocam o kafamı karıştırdı. Yani 2025 Haziran'da parayı yatırsak 2025 Kasım gibi gitme şansımız var yani.
Parayı yatırınca öğrenirsin, net bir şey söylemek zor, ne zaman çıkacağı belli olmuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…