Yok yapacağın yer değiştirilemez. Ama gitmek istediğin ayı değiştirebilirsin 3 kere hakkın var. Belli başlı aylar haricide kolay kolay dolmuyor ben giderken mayıs ayı vardı o ay mesela en çok tercih edilendi. Gruplarda çok görüyordum mayıs olup erteleyecek var mı mayısa çekmek istiyorum ama yer yok diyorlardı.

Çıkan şehir senin kaderin. Nereye gidersen git ortam kötü ve koşulları berbat olacak. İnternette anlatılanlar gibi tozpembe askerlik diye bir şey yok. Yap kurtul derim.

Katılmıyorum buna. Sizinki berbat geçti diye herkesin aynı olacak diye bir şey yok. Tamamen şans işi bu. İyi bir yere düşersen ve arkadaşlarını iyi seçersen gayet de güzel yapabilirsin. Elbette kötü zamanlar yaşacaktır ama sizin bahsettiğiniz gibi olmayabilir. 2024 Kasım ayında Bilecik'te jandarma olarak yaptım ve şansıma bölüğümdeki bütün komutanlar da (bir tanesi hariç, o kendini biliyor) arkadaşlarım da iyiydi. Aralara serpiştirilmiş dallamalar elbette vardı ama onlarla arkadaşlık kurmadığınız sürece bir problem olmaz. Şahsen epey zorlandığım ve lanet ettiğim anlar da oldu ama şimdi dönüp baktığımda iyi ki oraya düşmüşüm diyorum.
Not: YKY bir yaşam tarzıdır.

Son düzenleme:
Katılmıyorum buna. Sizinki berbat geçti diye herkesin aynı olacak diye bir şey yok. Tamamen şans işi bu. İyi bir yere düşersen ve arkadaşlarını iyi seçersen gayet de güzel yapabilirsin. Elbette kötü zamanlar yaşacaktır ama sizin bahsettiğiniz gibi olmayabilir. 2024 Kasım ayında Bilecik'te jandarma olarak yaptım ve şansıma bölüğümdeki bütün komutanlar da (bir tanesi hariç, o kendini biliyor) arkadaşlarım da iyiydi. Aralara serpiştirilmiş dallamalar elbette vardı ama onlarla arkadaşlık kurmadığınız sürece bir problem olmaz. Şahsen epey zorlandığım ve lanet ettiğim anlar da oldu ama şimdi dönüp baktığımda iyi ki oraya düşmüşüm diyorum.
Not: YKY bir yaşam tarzıdır.
6 aylık askerlikteki usta birliklerine bir şey diyemem. Bu söylediklerim bedelli/acemi birlikleri içindi. Ama genel olarak erler için koşullar hiçte iyi değil.