Planlanmıyor Beğenmeme emojisi kaldırılmalı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Kerim Demirkaynak
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 76
  • Görüntüleme Görüntüleme 2B
Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yer
Düzce
Bazen insanlar mesajlara keyfinden durduk yere beğenmeme emojisi atıyor, diğer insanlar da aynı mesaja sürü psikolojisi ile beğenmeme atabiliyorlar.
Bu emojinin bir faydası yok bence, bir mesaj gereksiz ise raporlanıp kaldırılır, yanlış bilgi içeriyorsa yine aynı şekilde raporlanıp kaldırılır.

Artı -49 Eksi
Bu öneri için oylama duraklatıldı.
Arkadaş bari sağdan + ya da - yi kullanıp oy verin. Adamın emeği eridi. Delik deşik ettiniz.

Hocam onaylanır. Ben bir keresinde hata yapıp cinsel sağlık yeri gelsin demiştim o onaylandıysa bu halihazırda onaylanır.
Hayır konu onaylanır ama + sayısı tutar mı manasında.

Öneri konularında emojileri gereksiz bulduğum için artık öneri konularına emoji atmayacağım.

Son düzenleme:
Evet gereksiz kullanan bir çok gereksiz insan var ama bazen lazım oluyor kalkmaması daha iyi.

İfadeler: 409
Evet bu emojinin ne kadar saçma olduğunun kanıtı niteliğinde bir konu. Öncelikle kanıtladığınız için teşekkürler arkadaşlar.

Gittim bu konuya baktım. -33 oy almasına karşın sadece 11 tane beğenmedim emojisi almış.

Bu konuya baktım, -42 oy var ve 35 tane beğenmedim emojisi almış. Biraz daha zorlansa beğenmedim sayısı eksileme oranını geçecek. Müthiş bir performans.

Sırf gıcıklık olsun diye beğenmeme atıldigina o kadar eminim ki. Kitle şaşırtmıyor...

Tam olarak öyle. Üstte de kanıtı mevcut. Bu dediğini kanıtlamak için gösterdim yani bunu. İstatistik yalan söylemiyor.

Neyse benim anlatacağım asıl konu bu değil. Şu "beğenmedim" emojisinin forum ortamını nasıl vasatlaştırdığına değineceğim.

İlk olarak bu saatten sonra kaldırılmasına gerek yok. En başından gelmemesi gereken bir şeydi. Beğenmediğinizi ifade etme özgürlüğü elinizden alınıyor mu? Hayır alınmıyor, hatta özgürlüğünüzü kısıtlıyor bu. Normalde beğenmediğinizi ifade etme özgürlüğünüz zaten var. Klavye orada. Hadi diyelim bu forumda beğenmedim emojisi bir kere bile gıcıklığına kullanılmamış olsun. Öyle bir şey elbette ki yok, gıcıklığına kullanan kullanana ama işi kolaylaştırmak için böyle farz edelim şimdilik.

Beğenmeme emojisi geldiğinden beri, insanlar birbirleri ile sağlıklı tartışma yürütemez oldu. Daha doğrusu zaten yürütemiyordu, tuzu biberi oldu bu da. Bunun beğenmeme emojisi ile olan alakası da insanların kendilerini ifade etmelerini engellemesi. Bir kişiye bir konuda 10 tane beğenmedim mesajı geliyorsa, o kişiler arasından karşı argüman sunan taş çatlasın 2 veya 3 kişi çıkıyor. Tartışma o 2-3 kişi arasında dönüyor. Konu ilerledikçe o konuşmaya katılmayanlar beğenmedim atmaya, tartışmaya dahil olmamaya devam ediyorlar. Bunlar hep gözlemlediğim şeyler. Eskiden böyle değildi, tartışmalar daha çeşitli olurdu. Çok daha fazla insan katılırdı.

Hararetli bir konu görüyorum mesela. Hatta bu konu olsun. 35 tane beğenmedim var, beğenmedim atanlardan tartışmaya katılanların sayısı yarısı bile değil. Beğenmedim emojisi, "Hayır emoji kalkmamalı." anlamına geliyorsa karşı argüman nerede? "Hayır emoji kalkmamalı." demek için zaten eksileme yapmıyor musunuz?

Buradaki olay takıp takmamak veya öğrenmek değil. Bildirimleri kapat geç, en kolay iş o. Forumların kalitesizleşmesinde oynadığı rolden bahsediyorum burada.

Aynı şey beğen emojisi için geçerli değil. Zaten karşınızdakine katılırsınız, eklemek istediğiniz bir şey olursa eklemenizi yaparsınız. Yoksa zaten genel olarak ilgili mesajı onayladığınız anlamına geliyordur o.

Neyse konudaki tüm mesajları okudum. Yine başlamış, devamında 2-3 tane faydalı mesaj harici yine çorbaya dönmüş ortalık. Millet resmen konu bağlamından kopmamayı, tartışmayı unutmuş.

Bir de bunun yan versiyonu var "haha" diye. Aynı şeyin laciverti. Emoji zaten karşıdakini aşağılama emojisine dönmüş durumda. Bana da "beğenmedim" atıldığı zaman karşı argüman ne gelecek diye bekliyorum ve beklediğimle kalıyorum. Dolayısı ile ya gıcıklığına, ya da emojiler artık bizleri tartışmaktan uzaklaştıran üşengeç bireyler haline getirdiği için olduğunu düşünüyorum. Aklıma başka bir ihtimal gelmiyor.

Bu saatten sonra kalkmasına gerek yok. Kalktıktan sonra her şey güllük gülistanlık olmayacak. O eşik çoktan aşıldı.

Beğenmedim attıktan sonra karşıt argüman zorunluluğu gelse nasıl olur? Her şeyi bir cezalandirma sistemine bağlamak ne kadar doğru bilmiyorum ama konuda arkadaşlar bu emojilerin kullanımının neye doğru evrildigine dair güzelce açıklama yapmış, söylenecek söz de bırakmamış.

Raporla düzeltilmesini talep ettiğinizde de özenle ilgilenmiyorlar, bunu da araya sıkıştırayım. Elemanın tekinin neredeyse her profil mesajıma attığı "beğenmedim"ler duruyor mesela. Emojinin toksikligi beni pek ilgilendiriyor olmasa da -yani argüman gelmedikçe üye kendini aşağılamış da oluyor, canımı sıkamıyor doğal olarak- karşıt argüman gelmemesi asıl can sıkıcı nokta oluyor. Neye katılmadın, neyi beğenmedin abisi? Adam profilime attığım müzik albümüne beğenmedim atıyor mesela.

Şunu da eklemiş olayım, ben "hahaha" emojisini kullanmayı seviyorum açıkçası. Yani o toksikliği beni cezbediyor, yalan yok. Ama hemen altına da argümanımı yapıştırıyorum. Üyelerin de böyle bir sorumluluğu olmalı sanki bence.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…