wenJa97

Uzman
Gitar için Behringer UMC22 ses kartı aldım, bilgisayar hoparlörümü anakart girişi yerine dönüştürücü ile ses kartına bağlamam önemli midir? Eğer önemli ise, bana 1/4 (3.5mm to 6.35mm jak) önerisi yapabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakarttaki ses kartını bilmiyorum ama kesin daha iyidir. Öncelikle sürücüyü indirmediyseniz onu indirmeniz daha iyi olur:
Daha sonra kutudan çıkan USB kablo (diğer tarafı farklı, cihaza girecek ) ile cihazı bilgisayara bağlayabilirsiniz. İsterseniz Reaper da kullanabilirsiniz.
Hoparlörden doğrudan ses alma gayeniz yoksa ayrıca bir bağlantıya da gerek yok. Ben enstrümanı ses kartına, ses kartını da bilgisayara bağlıyorum, enstrüman üzerindeki equalizerdan da ayar yaptıktan sonra kayıt alabiliyorum ama tabi o sırada programdan (input-output (giriş-çıkış) kontrolü, kanal açma) ve ses kartından (bağlandığınız girişi ilgili düğmeyle aktif etme gibi) da gerekli ayarlamaları yapmış olmanız lazım. Fakat sizin elinizde ses kartına bağlantı için kablo yoksa o başka tabi.
Not: Ses seviyelerini en yüksekte tutmamaya, mümkünse ortada tutmaya gayret gösteriniz.

Anakarttaki ses kartını bilmiyorum ama kesin daha iyidir. Öncelikle sürücüyü indirmediyseniz onu indirmeniz daha iyi olur:
Daha sonra kutudan çıkan USB kablo (diğer tarafı farklı, cihaza girecek ) ile cihazı bilgisayara bağlayabilirsiniz. İsterseniz reaper da kullanabilirsiniz.
Hoparlörden doğrudan ses alma gayeniz yoksa ayrıca bir bağlantıya da gerek yok. Ben enstrümanı ses kartına, ses kartını da bilgisayara bağlıyorum, enstrüman üzerindeki equalizerdan da ayar yaptıktan sonra kayıt alabiliyorum ama tabii o sırada programdan (input-output (giriş-çıkış) kontrolü, kanal açma) ve ses kartından (bağlandığınız girişi ilgili düğmeyle aktif etme gibi) da gerekli ayarlamaları yapmış olmanız lazım. Fakat sizin elinizde ses kartına bağlantı için kablo yoksa o başka tabii.
Not: Ses seviyelerini en yüksekte tutmamaya, mümkünse ortada tutmaya gayret gösteriniz.

Anakartım B660M Mortar yazmayı unutmuşum pardon, önerebileceğiniz dönüştürücü markası var mıdır hocam 3.5mm için.

Behringer gerçekten kaliteli bir marka. Zamanında 20 kanallı karıştırıcısını kullanmıştım şahaneydi.

Denedikten sonra size geri dönüş sağlayacağım.

Anakartım B660M Mortar yazmayı unutmuşum pardon, önerebileceğiniz dönüştürücü markası var mıdır hocam 3.5mm için.
Çok takılmayınız bence. Kablo mono (tek çizgi) olsun, (stereo (çift çizgi) de olur ama kayıt alacaksanız randımansız olur) altın uçlu olsun gerisi teferruat. Zaten kullanılan malzeme pek değişmiyor yani sese etkisi yok. Ben nereden aldığımı hatırlamadığım için öneremiyorum ama 80-90 lirayı geçmeyecek bulursunuz illa. Eğer PC'de kullandığınız hoparlöre bağlamak için soruyorsanız bence hiç öyle uğraşmayınız. Enstrümanı ses kartına, ses kartını PC bağlayıp kaydı aldıktan sonra PC'den dinleyiniz. Ha ben dalgalanmaları, ses seviyesini takip edemiyorum kendimi dinleyeyim diye diyorsanız da ses kartı üzerinde 3.5 mm çıkış olması lazım oradan kulaklık da bağlayabilirsiniz.

Gitar için Behringer UMC22 ses kartı aldım, bilgisayar hoparlörümü anakart girişi yerine dönüştürücü ile ses kartına bağlamam önemli midir? Eğer önemli ise, bana 1/4 (3.5mm to 6.35mm jak) önerisi yapabilir misiniz?

Hocam öncelikle ses kartını neden istiyorsun? Profesyonel bir kayıt için mi yoksa normal günlük hayatınızda kullanmak için mi ?

Bahsettiğiniz bilgisayar hoparlörü ile fazla performans beklemeyin zaten. Ses kartına gelecek olursak; piyasada bir çok ses kartı mevcut. M-Audio, Behringer vs. bunları kullanabilirsiniz.

Hocam Gitar için aldığı kartı ayrıca Hoperlorden ses çıkışı almak için de kullanmak istiyor anladığım kadarıyla.