Bütçe
10.000 TL

2230

Uzman
Makaleler
21
Yaz ayları evim sıcak olduğundan normal klima yerine küçük bir klima arıyordum, portatif klimalara bakarken Beko AC6030 modelini gördüm, ilk başta beğenmiştim üzerinde hız ayarlama, soğukluk ayarlama ve daha fazla seçenek olan bir kısım vardı ve sesi de azdı. Fakat yorumlarına bakınca ve biraz araştırınca insanların 1-2 yıl kullanımdan sonra devirdaim yaptığı için su kanallarının tıkanıp bozulduğunu, buzunun sıcak havalarda hemen eridiği ve eridikten sonra sıcak hava üflemeye başladığı, çok nem yapması ve ortamın daha sıcak olması gibi şikayetlerle karşılaştım. Sizce alınır mı? Ve daha iyisi varsa önerir misiniz? Bütçem en fazla 10 bin TL, eğer değecekse bütçesi bin TL daha çıkarırım.

3 kademe hızı, salınım, zamanlayıcı, iyonizer, mod ve soğutma özellikleri var. Kumandasından da kontrol edebiliyorsun. 1'inci kademenin sesine alışırsın ama 2 ve 3'n sesi geceleri rahatsız edebilir.
Su koyma bölümünde küçük bir motor var. Ben yazdan yaza o kısmı temizliyorum. Temizliğini yapmasan da uzun süre bir şey olacağını sanmıyorum. Sonuçta sadece su ekleniyor ve motorun su aldığı kısmın minikte olsa karbon süngeri var. Su koymazsan bile sıcak hava üflemez. Performansı vantilatör modellerinden daha iyi. Soğuk su ile buz akülerini eklersen sıcak havada 3 saat daha serin üfler. Nem yaptığı doğru. Aşırı nem yaptığından mutlaka pencereyi yarılamak gerekiyor.
Vantilatörden daha iyi ama asla bir klima performansı bekleme. 3, 5 metre önüne koyup serinlersin. Bu fiyatlara daha iyi bir ürün bulabilir misin bilmiyorum.