Detaylı açıklamanız için teşekkür ederim. Mesajınızdan sonra yaklaşımınızı daha net anlama fırsatı buldum ve açıkçası bu bakış açısına katıldığımı belirtmek isterim. Dediğiniz gibi, bir platformda mesaj yazarken esas olan herkesin yazdığının sorumluluğunu alması ve önünü arkasını düşünerek hareket etmesidir. Bu açıdan bakıldığında, mesaj silme gibi özelliklerin temel bir gereklilik olmadığını söylemeniz son derece anlaşılır.
Benim mesaj silme önerisini dile getirirkenki niyetim de kesinlikle sorumluluktan kaçmak, yazılanı sonradan geri çekebilmek ya da sistemi suistimal etmek değildi. Daha çok, bazen iyi niyetle yazılan ama sonradan yanlış anlaşılabileceği fark edilen, gereksiz olduğu düşünülen ya da kullanıcıyı rahatsız eden küçük hatalar için pratik bir kolaylık olabilir mi, düşüncesiyle öneri de bulundum. Ama belirttiğiniz gibi, bu tür durumlar için halihazırda rapor/bilet sisteminin bulunması ve hassas içeriklerde hızlıca müdahale edilmesi, aslında yeterli ve doğru bir çözüm sunuyor.
Yanlışlıkla paylaşılan IP adresi gibi kişisel veya kritik bilgilerin, rapor yoluyla hemen silinebilmesi konusundaki örnek de yaklaşımınızın ne kadar yerinde olduğunu gösteriyor. Kontrolün tamamen ekipte olması ve içeriğin uygunluğuna göre değerlendirilmesi, hem platform düzeni hem de kötüye kullanımın önüne geçilmesi açısından mantıklı bir yol.
Öneriyi tamamen iyi niyetle ve kullanıcı deneyimi açısından düşünmüş olsam da, açıkladığınız gerekçeler doğrultusunda mevcut sistemin neden bu şekilde olduğunu anlıyor ve bu yaklaşımı makul buluyorum. Geri dönüşünüz, konuyu daha net görmemi sağladı.
Zaman ayırıp detaylı şekilde açıklama yaptığınız için teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim.
Saygılarımla.