sormaksizin

Başarılı
Merhaba,

Hemen konuya girmek istiyorum ben bir yayincinin yardimcisiyim. Yayincim normalde sorunsuz sekilde yayin acardi ama son 2 3 haftadir sıkıntı yaşıyoruz. Superonline 1 Gbps internet kullaniyor, degerleri de 970'e 50 tarzi bir şey ama Speedtest'te ilk 160'a cikiyor upload sonra bir anda 50'ye dusuyor ve saat gece 1'den once actigi her yayinda 2000 bitrate ustu veremiyor.

Her turlu seyi denedik BIOS Update'den tuttun net limitera kadar ama cozum bulamadik. Sorunun internetle alakali olabilecegini dusundugum icin buraya yaziyorum. 160'dan bir anda 50ye dusmesinden kaynakli olabilecegini düşündüm ve QoS ile bant genisligini kisitlamayi denedim fakat modemde bu ayar yok bildiginiz QoS yok. Ne yapacagimizi bilemedik sizden yardim almak istedim simdiden dusunceleriniz ve cozum onerileriniz icin teşekkürler yardiminizi bekliyorum.

Superonline hattı burst durumunda tuttuğu için.
Yani upload 100'den başlayıp 50ye iniyor bu da dalgalı hız almanıza sebep oluyor.

QoS az da olsa işe yarar fakat hız yüksekten başlayıp indiği için stabil çalışmaz.
QoS sabit hızlar için iyidir.

Superonline hattı burst durumunda tuttuğu için.
Yani upload 100'den başlayıp 50ye iniyor bu da dalgalı hız almanıza sebep oluyor.

QoS az da olsa işe yarar fakat hız yüksekten başlayıp indiği için stabil çalışmaz.
QoS sabit hızlar için iyidir.
Cozumu yok mu yani?

Superonline bu sorunu bir türlü çözemiyor. SercanZurna adında bir yayıncı da aynı sorunu yaşıyordu. Sırf bu sorun yüzünden internet sağlayıcısını değiştirdi.

4 ay once yapmis taahhüt yayinclik isleri 8 ay rafa kaldirdik o zaman :(

Değişken bitrate kullanabilirsiniz vbr.
Yeni bir router alıp QoS uygulayın biraz iyileştirme sağlar.
Bunlar dışında kesin bir çözüm yok.

Superonline Speedtest'te uçup kaçıyor görünmesi için burst uyguluyor, fakat bu da bir sorun yaratıyor yaşadığınız gibi.

Değişken bitrate kullanabilirsiniz vbr.
Yeni bir router alıp QoS uygulayın biraz iyileştirme sağlar.
Bunlar dışında kesin bir çözüm yok.

Superonline Speedtest'te uçup kaçıyor görünmesi için burst uyguluyor, fakat bu da bir sorun yaratıyor yaşadığınız gibi.

Kesin cozum gerekli diyebiliriz.
Brust durumunda tuttugu icin demistiniz şu an TurkNet'e falan gecse sorun kesin olarak cozulur mu?

Kesin cozum gerekli diyebiliriz.
Brust durumunda tuttugu icin demistiniz şu an TurkNet'e falan gecse sorun kesin olarak cozulur mu?

Evet, sağlıklı çözüm ISS değişmek.
TurkNet veya Türk Telekom'da maksimum alacağınız hız sabit gerçek hız veriliyor.

Sorunun sebebini anlamanız için şöyle anlatayım: Kullandığınız uygulama en başta uploadı yüksek sanıp bitrate yüksek olarak tutuyor fakat hız gerçek hıza düşünce karşılayamadığı için drop giriyor veya bit düşüyor.

Sorun Superonline'ın ta kendisi. Değiştirin gitsin. Sadece saç baş yoldurur. Yukarıdaki arkadaşın dediklerine ek olarak da ağır sansür politikası izlediği için yurt içi pingleri bile kötü denilebilir. Yurt dışı çıkışlarını da hiç başarılı bulmuyorum. Kendilerine sadece uçan kaçan internet diyorlar. Kendi Speedtest sunucularında o gördüğünüz değerleri diğerlerinde göremezsiniz.

Sorun Superonline'ın ta kendisi. Değiştirin gitsin. Sadece saç baş yoldurur. Yukarıdaki arkadaşın dediklerine ek olarak da ağır sansür politikası izlediği için yurt içi pingleri bile kötü denilebilir. Yurt dışı çıkışlarını da hiç başarılı bulmuyorum. Kendilerine sadece uçan kaçan internet diyorlar. Kendi Speedtest sunucularında o gördüğünüz değerleri diğerlerinde göremezsiniz.

TurkNet'e gececek ama 1gbit yokmus adresinde :(