Ben neyim?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 4828
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 21
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B
Apateizm dinleri de umursamıyor diye biliyorum fakat ben dinlere inanmıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
@4828 apateizmin temel felsefesi bir doğaüstü gücün ya da Tanrı'nın varlığına karşı duyulan kayıtsızlıktır. Pratik apateizmin temel felsefesi bu şekilde.
Entelektüel apateistler ise bu güce kafa yormanın mantıksızlığı üzerinde konuşur. Agnostizme bir nebze daha yakın bir kol diyebiliriz.

Her ikisi de kısaca temel felsefede bir yaratıcı gücü sorgulamayı (var ya da yok) reddediyor ama dinlere karşı da umursamazlık güdülebilir. Hemen hemen her dinin temelinde mono ya da poli de olsa teizm anlayışı olduğu için bu yaratıcıyı umursamamak dinleri de umursamamaya giriyor zaten.

Yaratıcıyı umursamamak dinleri de umursamamaya giriyor zaten.

Deistler tanrıya inanıp dinlere inanmıyor hocam. Bende tanrı vardır ya da yoktur umursamıyorum fakat dinlerede inanmıyorum. Yani varsa da din yoktur diye düşünüyorum.

@4828

İlla kendini tanımlayacak bir şey aramak istiyorsan oda apateizm olur.

Yeniden inanç felsefesi yaratmak gerek değil diye düşünüyorum.

@4828 apateizm bu oluyor işte. Biz nerede anlaşamadık hala anlayamadım desem.

Hocam apateizm hem tanrıyı varsa yoksa umursamıyor hem de dinleri ya varsa ya da yoksa diye umursamıyor. Fakat ben kesin olarak dinlere inanmıyorum.

@4828

İlla kendini tanımlayacak bir şey aramak istiyorsan oda apateizm olur.

Yeniden inanç felsefesi yaratmak gerek değil diye düşünüyorum.

Apatateizm diye felsefe yaratabilirim bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…