Merhaba,

Bugün bir olay yaşadım. Dedem beni tarlaya çağırdı ama yerini bilmiyordum. Bu yüzden “başka bir zaman birlikte gidelim” dedim. Bunun üzerine bana “Bundan sonra benimle konuşma” dedi. Kısacası, beni hayatından direkt çıkaran insanlar var.

Daha önceden insanları sürekli arardım; bunu size büyük ihtimalle söylemiştim. İnsanlara değer verdiğim için arıyorum ama çoğu zaman geri dönüş olmuyor. Bazen işim düşüyor, ardı ardına aramama rağmen açmıyorlar.

Mesela iki gün önce eniştemi aradım, bir şeye ihtiyacım vardı. Dün dedemgilde karşılaştık. “Neden açmadın?” diye sordum, “Toplantıdaydım” dedi. Ama daha önce aradığım zamanlarda da cevap vermemişti. Yani aslında istemediğini belli ediyor. Dediğim gibi, bugün de dedem bana çok sert bir tepki verdi.

Beni dinleyen birkaç kişi var aslında. Ama onlarla da iletişim tek taraflı. Hatta buna tam olarak iletişim bile denmez. Ben güvenip kendimle ilgili şeyleri 2-3 kişiyle paylaşıyorum. Tamam, kimseye anlatmıyorlar ama ben onlara kendi hayatlarıyla ilgili bir şey sorduğumda cevap vermiyorlar. Oysa iletişim dediğin karşılıklı olur. Karşı taraf benimle iletişime geçmiyor; ben aramazsam aramaz, durup dururken halimi hatırımı sormaz.

En çok da konuşurken “hıhı, hmm, tamam” gibi tepkiler vermeleri rahatsız ediyor. Sanki geçiştirmek istiyorlar. Yukarıda bahsettiğim 2-3 kişinin bana değer verdiğini biliyorum ama bana güvenip kendilerini açmıyorlarsa bu gerçekten iletişim sayılır mı, emin değilim.

Yargılayan insanları yavaş yavaş hayatımdan çıkarmaya başladım. Devamı da gelecek ama bunu bir anda yapamıyorum. Hayatıma yeni insanlar girer, bazıları çıkar diye düşünüyorum. Artık misafirliklere gitmiyorum. Eve gelen misafirlere de sadece “hoş geldiniz” deyip odama çekiliyorum.

Bu konuda ne yapacağımı tam olarak bilmiyorum. İşin içinden çıkamadım. Beni gerçekten umursayan insanlar var ama çok az. Diğerleriyle ne yapacağımı bilmiyorum.

İyi Sosyaller.

Biraz alınganlığınız var onu üzerinizden atın. İkincisi de her iyi ya da kötü şeyinizi herkesle paylaşmayın gün gelir yüzünüze pasta gibi çarparlar. Son olarak ta biri sizle iletişimi kesiyorsa ve bunu bahanelere sığdırabiliyorsa sizde sığdırabilirsiniz. Kimseyi pohpohlamanıza gerek kalmaz hem de bu kadar takılmaya gerek yok. (Aynı yaştayız benzer şeyler farklı sonuçlardan esinlenerek söylüyorum) İlla hayatınızda başka insanlar olacak 100 tane denk gelecekse onlardan 1 tanesi bile iyi arkadaş dostunuz olacak onla paylaşırsınız.

Biraz alınganlığınız var onu üzerinizden atın. İkincisi de her iyi ya da kötü şeyinizi herkesle paylaşmayın gün gelir yüzünüze pasta gibi çarparlar. Son olarak ta biri sizle iletişimi kesiyorsa ve bunu bahanelere sığdırabiliyorsa sizde sığdırabilirsiniz. Kimseyi pohpohlamanıza gerek kalmaz hem de bu kadar takılmaya gerek yok. (Aynı yaştayız benzer şeyler farklı sonuçlardan esinlenerek söylüyorum) İlla hayatınızda başka insanlar olacak 100 tane denk gelecekse onlardan 1 tanesi bile iyi arkadaş dostunuz olacak onla paylaşırsınız.
Acaba ne zaman gelecek hayatıma biri bilmiyorum. Birini direkt olarak silmek nasıl bir şey? Dedem olayından düşünürsek.

Nabza göre şerbet vermelisiniz. O kişi telefonunuzu açmıyor mu? Siz o aradığında açmayın. Bundan dolayı aranız mı açılacak; açılsın.
Herkes haddini bilmeli kendinizi üzmeyin, kendinizi sevin.

Birini direkt olarak silmek nasıl bir şey? Dedem olayından düşünürsek.

Ben bu konularda daha acemiydim. Zaten bunun başlangıcını akrabadan en sevdiğin yapar. He, en iyi sensin kral deyip geçiştiriyorum (Yaşlı genç hiç fark etmiyor). Başta üzülüyorsun, ona kıymet verdiğin için; sonradan içini huzur dolduruyor (Angutlarla uğraşmaman gerektiğini, bunun için yıpratmaya değmeyeceği hissi muazzam bir şey).

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayatına odaklan. Bu yolda sana katılan da olacak, senden ayrılan da. Ne kadar üzerine düşersen o kadar üzülürsün. Biri telefonunu açmıyorsa bir daha arama ve açmama nedenini sorma. Unutma, biri için önemliysen sen sormadan açıklama gelir.

Emin ol, iyi niyetli olmak ve vefalı olmak güzel şeyler ama bu dönemde çok da karşılığı yok. İnsanlar kıymet vermeyi muhtaçlık olarak yorumluyor. Sana tavsiyem: sınırlarını çiz, özelini paylaşma, hayatına odaklan. İnsan ilişkilerini de çok umursama; herkes ektiği kadar biçsin.

Hayatına odaklan. Bu yolda sana katılan da olacak, senden ayrılan da. Ne kadar üzerine düşersen o kadar üzülürsün. Biri telefonunu açmıyorsa bir daha arama ve açmama nedenini sorma. Unutma, biri için önemliysen sen sormadan açıklama gelir.

Emin ol, iyi niyetli olmak ve vefalı olmak güzel şeyler ama bu dönemde çok da karşılığı yok. İnsanlar kıymet vermeyi muhtaçlık olarak yorumluyor. Sana tavsiyem: Sınırlarını çiz, özelini paylaşma, hayatına odaklan. İnsan ilişkilerini de çok umursama; herkes ektiği kadar biçsin.

Buna bir sözü söyleyerek noktalamak istiyorum.
Her insan ilişkisi çıkar odaklıdır.

Emin ol, iyi niyetli olmak ve vefalı olmak güzel şeyler ama bu dönemde çok da karşılığı yok. İnsanlar kıymet vermeyi muhtaçlık olarak yorumluyor.

Fatih Terim bir ara şöyle dedi: 100 tane çok iyi iş yaparsınız. Bir tane yapamadığınız zaman; hatıralarda o kalır.

Sana tavsiyem: Sınırlarını çiz, özelini paylaşma, hayatına odaklan. İnsan ilişkilerini de çok umursama; herkes ektiği kadar biçsin.

Bundan sonra dikkat ederim.

Her insan ilişkisi çıkar odaklıdır.

Vefa bu zamanda geçmiyor mu?

Vallahi çıkar hocam. Ben de geçen hafta bir kazık yedim diyelim. 1 aydır adamın derdini dinledim, benim derdim olunca ne araması bir kelime yazı yazmadı. Sorsan çok vefalı insandır kendisi(!) Abi dediğim adamlar bir 'cacık' çıktı.