Detaylar
Kim cevapladı?Ateş Hekimoğlu
Yetkin
Öylesi hazır şeyleri hesaplamak için içindeki malzemeleri ayrı ayrı tartıp hesaplamanız lazım olur.
Marka urunler icin gram cinsinden giris yaparak fatsecret gibi bir uygulama kullanabilirsiniz. Cogu marka da mevcut depolarinda.İnternet sitelerinde cok farklı kalori söylüyor, kimisi yarım ekmek dönere "300", kimisi "600" diyor. Benim de kafam karışıyor, bunu hesaplamak için bir alet veya tartı falan var mı?
Bazı akıllı mutfak tartıları ölçüyor ama onların doğru kalori ölçtüğü ne belli?
Ayrıca yarım ekmek döner dediğin şeyin içinde kullandığın ekmeğin ununa kadar, tavuğun yağ oranına kadar birçok kavram işin içine giriyor. O tarz şeylerde ortalama bir değer çıkarıp ayrı ayrı hesaplamak en mantıklısı olur. Yani kimisinin 300 kimisinin 600 demesi gayet normal.
Ayrıca yarım ekmek döner dediğin şeyin içinde kullandığın ekmeğin ununa kadar, tavuğun yağ oranına kadar birçok kavram işin içine giriyor. O tarz şeylerde ortalama bir değer çıkarıp ayrı ayrı hesaplamak en mantıklısı olur. Yani kimisinin 300 kimisinin 600 demesi gayet normal.
Bir yerde duydum doğru mu bilmiyorum ama ilk öncelikle besinin (protein, karbonhidrat, yağ hesaplicaz)
1 gr yağ: 9 kcal.
1 gr karbonhidrat: 4 kcal.
1 gr protein: 4 kcal.
Ondan sonra hepsinin toplamı kalori galiba.
1 gr yağ: 9 kcal.
1 gr karbonhidrat: 4 kcal.
1 gr protein: 4 kcal.
Ondan sonra hepsinin toplamı kalori galiba.
Öylesi hazır şeyleri hesaplamak için içindeki malzemeleri ayrı ayrı tartıp hesaplamanız lazım olur.
Marka urunler icin gram cinsinden giris yaparak fatsecret gibi bir uygulama kullanabilirsiniz. Cogu marka da mevcut depolarinda.
Yeni konular
-
-
-
-
Alys Gold | R5 7500F & RX 9070 XT sistem özelleştirilip alınır mı?
- Niccolo Machiavelli
-
-
-