Beyaz R7 9800X3D sistem için RTX 5080 vs RTX 5070 Ti

trucker

Çalışkan
Ryzen 7 9800X3D ile kullanacağım. İki kart arasında 15 bin TL fiyat farkı var. İleriye dönük olarak overclock ile kullanmak isteyeceğim. %10-15 performans ya da FPS farkı olduğunu biliyorum. Bütçem var ama mantıklı olanı seçmek istiyorum. Gerçekten fiyat farkına istinaden değecekse 5080'i almak isterim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Beyaz şart ise gaming gecesinde Colorful iGame indirimde oluyor onu takip et. En uygun bu şekilde olur.

Colorful model gayet F/P görünüyor. TUF tavsiye etmiyorum, genelde CW sorunlu modeller hep TUF'tan çıkıyor nedense, bir de gereksiz pahalı. OC ile kullanacağım derken manuel OC yapacağını mı kast ediyorsun ekran kartına? @trucker

Bahsedildiği gibi 5070 Ti ya da 5080 iGame Colorful tepe modeli oluyor, gaming gecesinde indirime girdiği oluyor, orayı takip edebilirsin İncehesap.

Bence %10 performans için 5080'e o kadar para verilmez hele de 5080s yolda iken. Bence biraz daha beklemelisin.
Esnaf fiyatlandırması üzmezse neden olmasın, Super modeller daha mantıklı. 16 VRAM'e takıldı kaldılar. 4K için yeterli değil bazı oyunlarda özellikle, throttle yapıyor.

Şimdi bizim esnaf biraz düz mantık, 16 VRAM 60K ise 24 VRAM 90K olmalı diyebilir. Dükkan kiraları da arttı bayağı.

Colorful 5070 Ti modelini önerebilirim bütçeyi aştığı için 5070'ini aldım. Sanırım 3 fanlı olan iGame modellerinin hepsi aynı tasarım birazdan fotoğrafını atarım.

Şöylede olabilir MSRP fiyatı mantıklı olursa eldeki 5080'i çıkarmak için fiyat düşürebilir. İşte o zaman tercih edilebilir pozisyona düşer ama şu an %10 için 15k çok para ya. 7.5 10 olsa belki dersinde 15 çok.

Benim tahminim 5080 Super'in fiyatı uçuk bir rakam olacak. 5070 Ti super ise 5080'e çok ama çok yakın olacak. Forumda bolca 5070 Ti super vs 5080 konusu göreceğiz.

5070 Ti Gainward 38K satılıyordu en son Gaming gecesinde. Ben olsam direkt onu alırım, zaten çip olarak aynısı 5080'in, tek tük farkları var. Çok isterse OC yaparak bir miktar kartı performanslı kullanır ama stok hali de zaten 4K için bile gayet yetiyor DLSS+Frame Gen işin içine girdiğinde bu kartların. Sadece VRAM problem, 38K'ya bedavaydı ama bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…