northstar 5

Uzman
MSI Inspire RTX 5070 3x ekran kartım var. Yakın zamanda 1440p monitör de aldım, şu an için oyun performansından memnunum (genelde hikayeli triple A oyunlar oynuyorum) ama GTA 6, ILL tarzı seneye piyasaya sürülecek oyunlarda GPU bellek yetersizliği ihtimali söz konusu. Sisteme en fazla 315 mm ekran kartı takabiliyorum (ProArt PA401) bu nedenle SFF kartlarla sınırlıyım yükseltme konusunda. Ne önerirsiniz? Her iki kartta da ikinci el olarak satın alma yoluna gideceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:
İki seçenek var. Ben olsam tercih edeceğim kart şudur;

Diğer bir seçenek ise özellikle SFF için tasarlanmış olan;

Gigabyte anakart tarafında kusursuz işler yaptı ancak ekran kartı tarafında ben yanaşılmaması gerektiğini düşünüyorum. MSI' ın soğutması ve ses profili daha iyi. TORX 5.0 fanlar mevcut MSI tarafında. Soğutucusu daha büyük ve kalın. Kasanıza da ayrıca sığıyor.

Kasanızın ölçüleri;
Kasanız yatay ekran kartında maksimum 315 mm uzunluk ve 105 mm kalınlık/yükseklik clearance veriyor.

Shadow 3X ölçüleri tutuyor. Gigabyte da tutuyor.

5080 kullanıyorum ben. Her şey ultrada 4K' da OLED monitör ile takılıyorum. Bana kalırsa 2K için 5080 bayağı fazla. Siz bilirsiniz. 5070 Ti 2K için ve mevcut DLSS teknolojileri ile 2K için üretilmiş ve işinin hakkını veren bir karttır. 5080 direkt 4K kulvarıdır.

Zaten geleceği düşünerek alınma olayına ben biraz karşıyım. Yani bugün 5080 4K kartı iken geleceği düşüneceksen 5090 alalım mantığı çalışmıyor. O açıdan 5070 Ti mantıklı. Ayrıca ikinci el almak yerine bence elinizdeki kartı satıp sıfır almalısınız. Çok tanıdık ve temiz, titiz birisinden denk gelirse ikinci el düşünülebilir.