Superuser do 56
Uzman
- Makaleler
- 4
Successful ragebait.
Successful ragebait.
Tarih cesurları yazar, bunu da unutmayınKendini kanitlamis distrolar varken maceraya gerek var mi?![]()

Aslında demek istediğim BigLinux’in diğer dağıtımlarda olmayan inanılmaz farklı bir özelliği olduğu değil. Uzun süredir geliştiriliyor ve özellikle masaüstü kullanımında kullanıcıya sunduğu kolaylıklar bence şans vermeye değer. Çok bilinmemesi de biraz kısır döngü oluşturuyor; bilinmediği için denenmiyor, denenmediği için de yaygınlaşmıyor.Uzun zamandır geliştirilen bir dağııtm bildiğim kadarıyla ama böyle fork dağıtımlarda gerçekten farklı yaptığı bir şeyler olmalı ki daha çok kişi tarafından kullanılabilsin. Sizin anlattıklarınıza göre dağıtımı farklı kılan hiç bir şey yok. Kontrol merkezi var sanırsam ekran görnütülerinde ama benzeri dağıtımlarda da aynı şekilde uygulamalar var ve pek bilindik bir dağıtım olmaması ve daha çok yerel (Brezilya) takılan bir dağıtım olduğu için insanlar kolay kolay şans vermez.
Ekran görüntülerinde Steam'in eski arayüzünü görüyorum ayrıca, depolardaki eski sürüm mü anlamadım?
Kesinlikle, bu biraz da kişisel kullanım deneyimi meselesi. Ben de estetik ve UX tarafının Linux’ta daha fazla önemsenmesi gerektiğini düşünüyorum. Terminal kullanımı benim için de sorun değil ama masaüstünün göze ve kullanıma hitap etmesi ayrı bir konu. Windows’tan keyif almanızı da gayet anlayabiliyorum.Çok denedim ama Windows 11'e döndüm. Açık kaynak uygulama geliştiricileri estetik ve tasarıma da önem vermeli. Bu konuda eğitim almalı ya da tasarım alanında uzman kişilerden yararlanmalı.
Benim açımdan terminal kullanmak sıkıntı değil; estetikten yoksun UX ve UI bana daral getiriyor. Giriş yaptıktan sonra sanki birileri elimi kolumu bağlıyor; Linux masaüstü o derece sınırlanmış hissi veriyor.
Windows kullanmaktan keyif alıyorum.