Intel i5 4460 ve GTX 1050 2 GB kullanıyorum, HS çalışıyor fakat güncel olması için Big Sur veya Monterey kurmak istiyorum. Bu sürümlerde NVIDIA ekran kartımı kullanabilme şansım var mı var ise nasıl yaparım? @yusufklncc
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 27 Ocak 2024
- Makaleler
- 7
Kurulum sonrasi OCLP ile nispeten kullanilabilir bir donanim hizlandirma edinebiliyorsunuz ancak her turlu non-Metal bir GPU kullandiginizdan dolayi birkac sorun olacaktir.
github.com
Sorunlarin listesi icin buraya bakabilirsiniz. OCLP kullandiginiz icin OTA yukseltme surecleri de sizi biraz ugrastiracak.
Legacy Non-Metal GPUs and macOS Big Sur - Sequoia · Issue #108 · dortania/OpenCore-Legacy-Patcher
Thanks to recent developments in the community and great work from @ASentientBot and the Moraea team, we've made great progress on GPU Acceleration support. GPU Acceleration Hardware Support NVIDIA...
Sorunlarin listesi icin buraya bakabilirsiniz. OCLP kullandiginiz icin OTA yukseltme surecleri de sizi biraz ugrastiracak.
- Makaleler
- 25
Oyunlardan geri kalamam diyorsan hiç Metal desteğini kaybedip OCLP yapma. High Sierra 2025'e nazaran halen işini görebilir. SMBIOS için geçersiz bir ID kullanman daha iyi olur, Apple hesabı kullanmıyorsan geçerli kullanmaya devam edebilirsin. Yusuf'un da belirttiği gibi güvenlik gibi güncellemelerin hepsini yaptıktan sonra spesifik sürümü teyit edip tekrar yamayı kur. Yamayı kurduktan sonra da belirtilen argümanı config dosyasındaki boot-args bölümüne ekle.
OCLP kullanabilirsin, Monterey'in üstüne çıkmaman daha iyi olur. Metal desteği olmayacak, sadece OpenGL kalacak, bilgine.
- Makaleler
- 25
Ara sıra glitch olur fakat HS'de kullandığın EFI ile direkt Monterey kuramazsın. Ya güncelle ya da imajdaki EFI'yi test et. OCLP'de zaten yapabileceğin 1-2 şey var, sistemden sisteme konfigüreler değişiyor. Komplike bir şey değil yani. SIP kapatıp NVIDIA Web Driver'ı ekleyecek ardından boot-arg'a argüman ekleyeceksin, hepsi bu denilebilir kaba bir şekilde.
Ara sıra glitch olur fakat HS'de kullandığın EFI ile direkt Monterey kuramazsın. Ya güncelle ya da imajdaki EFI'yi test et. OCLP'de zaten yapabileceğin 1-2 şey var, sistemden sisteme konfigüreler değişiyor. Komplike bir şey değil yani. Sıp kapatıp NVIDIA web Driver'ı ekleyecek ardından boot-arg'a argüman ekleyeceksin, hepsi bu denilebilir kaba bir şekilde.
Big Sur yüklenmiştim elimdeki EFI ile.
Ara sıra glitch olur fakat HS'de kullandığın EFI ile direkt Monterey kuramazsın. Ya güncelle ya da imajdaki EFI'yi test et. OCLP'de zaten yapabileceğin 1-2 şey var, sistemden sisteme konfigüreler değişiyor. Komplike bir şey değil yani. SIP kapatıp NVIDIA Web Driver'ı ekleyecek ardından boot-arg'a argüman ekleyeceksin, hepsi bu denilebilir kaba bir şekilde.
Sanırım Big Sur deneyeceğim biraz niyeyse yasal olarak içimde kuşku var ama.
Son düzenleme:
- Makaleler
- 25
Yasal olarak bir kuşku yaşamana gerek yok. EULA gereği ticarete dökmedikten sonra bireysel bir problem yaşanmıyor. Dünya çapında milyonlarca makinede Hackintosh halen kullanılıyordur. Geçersiz seri numarası kullanman yeterli olacaktır.
Yasal olarak bir kuşku yaşamana gerek yok. EULA gereği ticarete dökmedikten sonra bireysel bir problem yaşanmıyor. Dünya çapında milyonlarca makinede Hackintosh halen kullanılıyordur. Geçersiz seri numarası kullanman yeterli olacaktır.
Kuracağım o zaman hocam güveniyorum size.
@tarko hocam Monterey veya Big Sur yükleyeceğim OCLP yapınca Roblox gibi oyunlarda sorun olur mu?
Son düzenleme:
- Makaleler
- 25
İyi ki tekrar tekrar belirttik. Roblox veya oynayacağın diğer oyunların macOS'ta ne kullandığını bilmiyorum, deneyip öğrenebilirsin.Metal desteği olmayacak, sadece OpenGL kalacak, bilgine.
İyi ki tekrar tekrar belirttik. Roblox veya oynayacağın diğer oyunların MacOS'ta ne kullandığını bilmiyorum, deneyip öğrenebilirsin.
Kusura bakmayın hocam aklımdan çıkmış.
Yeni konular
-
-
-
-
-
Windows 10'da Update kısmındaki Windows 11 Banner'ı nasıl kaldırılır?
- EkmekArasiSSD
-
-
-
-