Bilerek fahiş fiyata satılan ürünler için satıcı ceza alıyor mu?

487

Uzman
Makaleler
2
Şöyle bir fiyata denk geldim, bazen böyle aşırı abartılmış fiyatlara denk geliyorum. Bilerek mi fiyatı bu şekilde yazıyorlar acaba?
Mesela bilinçsiz bir tüketici bu satıcıdan laptopu aldı diyelim, sonradan ürünün fiyatının böyle olmadığını anladı ve para iadesi talep etti.
Eğer aradan aylar geçse bile tüketici, mahkeme itirazı ile bu satıcıdan dolandırıcılık niteliğinde bir tazminat alabilir mi?
Sizler ne düşüyorsunuz bu konu hakkında? Yanlışlıkla bu fiyatı gireceğini düşünmüyorum satıcının, resmen dolandırıcılık yaptığı.

Bazen stoklarda azalma olduğu için fiyatlar yükselebiliyor.

Bypazar satıcısı hep böyle fahiş fiyat. 28 bine mi ne Gamepower klavye satıyordu bu satıcı.

Bence ceza alamaz.

Bypazar satıcısı hep böyle fahiş fiyat. 28 bine mi ne Gamepower klavye satıyordu bu satıcı.

Bence ceza alamaz.
Neden ceza alamaz? Yanıltıyor tüketiciyi, resmen dolandırıcılık yaptığı.

Alıcı kendi isteği ile parayı ona veriyor, serbest piyasa.
Satıcının suçu yok yani bu kadar mı? @Toby Fox yakınınız veya ailenizden birinin bilmeden böyle bir duruma düştüğünü düşünün. O zaman yine aynı şekilde serbest piyasa diyebilecek misiniz?

Satıcının suçu yok yani bu kadar mı? @Toby Fox yakınınız veya ailenizden birinin bilmeden böyle bir duruma düştüğünü düşünün. O zaman yine aynı şekilde serbest piyasa diyebilecek misiniz?
Hocam bak bizde bu durumdan memnun değiliz fakat üst makamlar bir halt yemiyorsa biz ne yapalım? Ya tüketici bilinçlenecek ki o zor bizim halk makarna yemekten kendi beynini çalıştıramıyor ya da devlet sıkı sıkı inceleyecek bu durumu.

Ben size bir şey yapın demiyorum ki? Fikrinizi soruyorum "serbest piyasa" yazıyorsunuz. Bu yüzden tuhafıma gitti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…