• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Bilerek fahiş fiyata satılan ürünler için satıcı ceza alıyor mu?

Ben size bir şey yapın demiyorum ki? Fikrinizi soruyorum "serbest piyasa" yazıyorsunuz. Bu yüzden tuhafıma gitti.

Hocam bu mevzular çok döndüğü için artık insanlar bu konuyu konuşmaktan sıkıldı. Sizin özelinizde değil yanlış anlaşılmasın. İstiyorsanız ürünün gerçek fiyatını bulursanız yani olması gereken fiyatını, Hepsiburada'ya bildirirsiniz. Onlarda size ne yapıp ne yapamayacaklarını belirtirler. Ben birkaç kez bu mevzuyu konuştuğumda fiyatlandırma konusunda bir şey yapamadıklarını söylemişlerdi. Ya o an benimle konuşan kişi bu konu hakkında bir bilgi sahibi değildi ya da baştan savmak için geçiştirmişti.

İfadeler: 487
Satıcının suçu yok yani bu kadar mı? @Toby Fox yakınınız veya ailenizden birinin bilmeden böyle bir duruma düştüğünü düşünün. O zaman yine aynı şekilde serbest piyasa diyebilecek misiniz?
Düşmeselermiş. Eğer düşerlerse satıcıya değil alana kızarım. Adamın ürünü, istediği fiyatı koyar. Eğer devlet müdahele ederse serbest piyasanın hicbir anlamı kalmaz. Zorla satmıyor sonuçta.

Umarım alıyorlardır.

Ceza verileceğini sanmıyorum. Alıp almamak alıcının kararı. Bu ürüne 68 bin TL verecek birini tanımıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…