Ben şu an özel bir şirketin IT departmanındayım. Kariyer net üzerinden IT alımlarına bakıp CV gönderin. Çalışmadan tecrübe edinemezsiniz. Direkt olarak sorumlu değil de bir çırak olarak başlasanız bile emin olun işin içinde olunca çok şey öğrenirsiniz.
Hocam, asıl sıkıntı çırak olarak bile iş bulamamak. Aynı durumdayım ben de. 1 seneye yakın staj yaptım, ağ dışında bilgi işlemde çoğu işi biliyorum ama iş ilanlarının hepsi deneyimli eleman arıyor. Onlarca başvuru yaptım, geri dönüş sıfır.

Hocam, asıl sıkıntı çırak olarak bile iş bulamamak. Aynı durumdayım ben de. 1 seneye yakın staj yaptım, ağ dışında bilgi işlemde çoğu işi biliyorum ama iş ilanlarının hepsi deneyimli eleman arıyor. Onlarca başvuru yaptım, geri dönüş sıfır.
Ne yazık ki ülke genelinde var olan bir sorun bu. Yeni mezunlara şans verilmiyor. Deneyimli eleman arandığı doğru. Bu konuda üzgünüm ancak haklısınız.

İşin korkunc yani ise "Armut piş agzima düş" mantigiyla eleman aramalari. Bir sansta vermiyorlar kimseye reziller. Sen is vermezsen nasil tecrube kazanacak? Tecrubeli istiyor sonrada asgari ucrete yakin para oduyor. Tecrubeli adama asgari ucretin 5 katini ver o zaman. O da yok.