Bence bu hayat boyu öğrenmenin kuralıdır. Keyif almazsak zaten iki dakika sonra sıkılırız. Araştırıp analiz de etmiyorsak doğrunun da peşinde olmayız. Olayları objektif ve yaşamı verimli kılmak istiyorsak, kişisel gelişimimiz önemliyse, fikrimce bunlar olması gereken konulardır. Bu tabii ki zaman yönetimi ve ayrıca ihtiyaçlarımız olan sağlık, beslenme, egzersiz gibi şeyleri de belli bir programla yapmamızı gerektiriyor diye de düşünüyorum. Elimizden geldiğince sabit kalmamak da önemli. İleri ki zamanlarda kalp ve kas konularında sorunlar yaşayabiliriz. Uyku da büyük önem taşıyor. Belki çok fazla kalıplaşmış cümleler gibi gelebilir ve ben çok verimli olduğunu kavramasam ve planın, düzenin önemli olduğunu tecrübe etmezsem bunları söyleyemezdim. Ben kendi adıma keyif alıyorum ve düzen oluşturma konusunda disiplini tam yakalamış değilim. Kafayı hepten bozmak yerine canım istediğinde yapıyorum istemediğinde bırakıyorum. Zaten özlüyorum da ne zaman icab ederse devam ediyorum. Bir konu daha var. Yapay zeka düşünmemizi de engelliyor, bizi tembelleştiriyor. Bu anlamda da pasif dinleme, okuma değil de aktif recall yapmak daha verimli olabilir.
Not: Erlik dinliyorsan zaten, basit çalışma şansımız yok gibi düşünüyorum.
Araştırıp önümüze koyduğunu varsayarsak ve takibe değer buluyorsak o da bunu isterdi.