- Makaleler
- 14
Konu Başlıkları Gizle
Ne işe yarıyor?
Bu birçok kez sorulmaya başlandı. Ancak arama yaparsanız zaten daha önce cevaplandığını bulabilirsiniz:
DxDiag, yani DirectX Diagnostics, bilgisayardaki bütün aygıtların listelendiği bir araçtır. Bu araç içinde sadece aygıtlar değil, bu aygıtlar için yüklü sürücüler ve bu sürücülerin sürümü de yazar. Ayrıca daha da önemlisi, söz konusu aygıtların Donanım Kimliği yer almaktadır.
Paylaştığımız DxDiag raporlarında bütün sürücüler eksiksiz yüklü olduğu için herhangi bir donanımına sürücü bulamayan kullanıcılar, bizim DxDiag paylaşımları sayesinde donanımının adını ve yüklemesi gereken sürücüyü bulabilir zira söz konusu donanımların adı, sürücü yüklendikten sonra belli olur.
Bu yüzden DxDiag paylaşacaksanız Aygıt Yöneticisi altında kurulmamış sürücünüz olmasın lütfen. Böyle eksiksiz bir Aygıt Yönetici'niz olsun:
Eki Görüntüle 43208
Ben de paylaşmalı mıyım?
Eğer isterseniz paylaşabilirsiniz. Ancak minimum Windows NT 10.0 bir Windows işletim sistemi (Windows 10, Windows 11, Windows Server 2016+) ile yapılmasını daha sağlıklı buluyorum. Ayrıca tüm sürücüleri kurup paylaşmalısınız. Eğer sürücüler yüklenmeden paylaşım yaparsanız maalesef paylaşacağınız DxDiag, eksik bilgi kalacaktır.
Nasıl paylaşabilirim?
Bu rehberi takip edebilirsiniz: https://techolay.net/sosyal/konu/dxdiag-nasil-paylasilir.121501/
Hangi cihazlardan paylaşım yapmamalıyım?
Daha önce aynı model cihazdan paylaşım yapılmadığından emin olun. (Arama yapabilirsiniz.) Markası veya modeli belli olmayan veya Turbox, Bugatek gibi OEM markaların ana kartlarından paylaşım yapmanızı pek önermem. Ayrıca sürücüleri bulamıyor iseniz o zaman bir alt Windows sürümü kabul edilebilir.
Son düzenleme: