Bilgisayar açık iken elektrik kesilirse zarar verir mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Lock Up
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 381
  • Etiketler Etiketler
    bilgisayar

Lock Up

Yetkin
Bilgisayarımı aktif olarak günde 7-8 saat kullanıyorum. Oturduğum bölgede nadir de olsa elektrik kesintileri oluyor. Bilgisayar açık iken elektrik kesilirse herhangi bir zarar verir mi alete?
Masaüstü bilgisayar kullanıcısıyım.

Evet, zarar görebilir.

Zarar gördüğünde bunu kanıtlarsanız tüketici hakem heyetinden ani kesinti kaynaklı bozulma için tazminat da ödemek zorundalar diye biliyorum.

Bakınız bir elektrik dağıtım şirketi bölgedeki elektrik kaynaklı kesintiden oluşan hasar için nasıl başvuru yapabilirsiniz onu da açıklamış :

Sık sık kesinti olması durumunda BIOS'un yeniden yazılması gerekebiliyor, PC açılmayabiliyor bazen. Dolayısıyla UPS alınması gerekli olabilir, en kötü akım korumalı priz önerimdir.

Yılda bir kez bile olsa zarar verebilir. Naçizane tavsiyem ucuz bir UPS al, en azından elektrikler gidince 20-30 saniye idare etsin ki bilgisayarķ güvenli bir şekilde kapatabilesin.

Yıllar önce elektrik kesintileri benim anakart üzerindeki ses çipini bozmuştu. Mecburen ses kartı alıp takmıştım. Yani çiplere ve harddisklere zarar verme potansiyeli yüksek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…