mehmet11

Çalışkan
Arkadaşlar merhaba.

Bundan 2–3 ay önce bilgisayar arabada kaldı, hava bayağı soğuktu. Daha sonra bilgisayarı arabadan alırken fark ettim ki kasanın camı nemlenmişti; iç tarafı da aynı şekildeydi. Hemen aldım, camı falan sildim ve çalıştırdım. O zaman hiçbir şey olmamıştı, şu anda da bir sorun yok. Ama ileride oksitlenme gibi bir problem yapar mı sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba.

Bundan 2–3 ay önce bilgisayar arabada kaldı, hava bayağı soğuktu. Daha sonra bilgisayarı arabadan alırken fark ettim ki kasanın camı nemlenmişti; iç tarafı da aynı şekildeydi. Hemen aldım, camı falan sildim ve çalıştırdım. O zaman hiçbir şey olmamıştı, şu anda da bir sorun yok. Ama ileride oksitlenme gibi bir problem yapar mı sizce?

Devamlı nemli ortamda kalmıyorsa bir sorun olmaz.

Eski sistemimde de oksitlenme yaşadım ancak ortamı değiştirince çözüldü.

Arkadaşlar merhaba.

Anakartı koruma amaçlı best yağsız kontak spreyle iyice temizle. Ne varsa gider hem yağsız olduğundan kalıntı bırakmaz.

Ben olsam böyle yapardım riske atmazdım.

@mehmet11 Bazı donanım bileşeni üreticileri, ürettikleri ürünlerine nemlenme gibi bir takım olumsuz etkilere karşı koruyucu önlemler uygulayabiliyor.

Ancak siz yine de tedbiri elden bırakmayıp uygun ortam koşullarında sisteminizi kullanın.

@mehmet11 bazı donanım bileşeni üreticileri, ürettikleri ürünlerine nemlenme gibi bir takım olumsuz etkilere karşı koruyucu önlemler uygulayabiliyor.

Ancak siz yine de tedbiri elden bırakmayıp uygun ortam koşullarında sisteminizi kullanın.

Şu anda bir sorunu yok zaten arabada olmuş nem odada sorun olmuyor yapmam gereken bir şey var mı şu anda yoksa direk kullanayim mi?

İçinin rahat etmesi için yağsız kontak sprey alıp bileşenleri temizleyebilirsin; oksit ve benzeri bir durum varsa veya oluşmaya başlamışsa söküp atar.

İçinin rahat etmesi için yağsız kontak sprey alıp bileşenleri temizleyebilirsin; oksit ve benzeri bir durum varsa veya oluşmaya başlamışsa söküp atar.

Kontak sprey belki sökmeyebilir. O zaman da anakartı kasadan çıkartır, oksitlenen yere WD 40 sıkar, sonra WD 40 yağını tekrar yağsız kontak spreyle temizler. Bu da bir bilgi. Kalsın lazım olur:D.

Arkadaşlar merhaba.

Kullanımda sıkıntı yaşamadıysanız oksitlenme yoktur ama ileride böyle bir sorun yaşarsanız oksit temizleyici sprey kullanırsınız yine ortada sorun kalmaz.