hovarda

Yetkin
Yer
Samsun
Arkadaşlar, çok eski bir UPS kullanıyorum. Bundan mı kaynaklanıyor bilmiyorum ama daha önce böyle bir sorun yoktu, en azından bu kadar sık değildi. Akım korumalı priz aldım. Bilgisayar açık olduğunda modem 6–7 saat sonra kopuyor, fakat bilgisayar açık olmadığı zaman 10 saat üstü çalışsa da bir kopma görünmüyor. Sizce sorun UPS’te mi yoksa kabloda mı?

Ürün bu: https://www.amazon.com.tr/dp/B07DGCYSZT?ref=cm_sw_r_apan_dp_Z6HDRNAEQN1F4YHRB8CP&th=1

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar, çok eski bir UPS kullanıyorum. Bundan mı kaynaklanıyor bilmiyorum ama daha önce böyle bir sorun yoktu, en azından bu kadar sık değildi. Akım korumalı priz aldım. Bilgisayar açık olduğunda modem 6–7 saat sonra kopuyor, fakat bilgisayar açık olmadığı zaman 10 saat üstü çalışsa da bir kopma görünmüyor. Sizce sorun UPS’te mi yoksa kabloda mı?

Ürün bu: https://www.amazon.com.tr/dp/B07DGCYSZT?ref=cm_sw_r_apan_dp_Z6HDRNAEQN1F4YHRB8CP&th=1
Sorununuzun kaynağını daha iyi anlayabilmek için aşağıdaki adımları takip etmenizi öneriyorum:

1. UPS Kontrolü:
- UPS'inizi (Kesintisiz Güç Kaynağı) kapatın ve fişini prizden çekin.
- UPS'i resetleyin (eğer reset butonu varsa).
- UPS'i tekrar prize takın ve bilgisayar kapalıyken modemle bağlantıyı test edin.

2. Kabloların Kontrolü:
- Kabloları gözden geçirin (güç kablosu, modem kablosu) ve aşınma, kopma veya başka bir hasar olup olmadığını kontrol edin.
- Modemi ayrı bir prizde veya başka bir UPS'de test edin.

3. Isı Kontrolü:
- Modem ve UPS'iniz çok ısınıyor olabilir. Bu yüzden bu cihazları soğuk bir yerde tutmayı deneyin.
- Eğer ısındıklarını düşünüyorsanız, fan kullanarak havalandırmayı artırmayı deneyebilirsiniz.

4. Modemin Güç Gereksinimi:
- Modeminizin güç gereksinimlerini kontrol edin. Çok eski bir UPS, modern bir cihazın gücünü yeterince sağlayamayabilir.

5. Firmware Güncellemeleri:
- Modeminizin yazılımını güncelleyip güncelleyemeyeceğinizi kontrol edin.

6. Alternatif Test:
- Mevcut modemi başka bir yedeği ile değiştirerek deneyin. Eğer sorun devam ederse, bu büyük ihtimalle UPS kaynaklıdır.

Bu adımları takip ederek sorunuzu daraltmaya çalışın. Eğer yukarıdaki adımlarla sonuç alamazsanız, UPS'iniz hakkında daha fazla detay (model, yaşı, kapasitesi vs.) sağlamanız faydalı olacaktır.