BatuhanDN

Başarılı
Merhaba arkadaşlar,
3 gün önce bilgisayarı açtığımda siyah bir ekran aldım ve herhangi bir tuşa basınca gitmişti. Her başlangıçta aynı şey olmaktaydı. Bugün açtığımda ise bazı şeylerin çalışmadığını fark ettim. Winget bile çalışmıyordu. İçimde bir virüs şühphesi vardı, sosyale uzun süredir girmiyordum hesap kitlenmişti ve Google şifre yöneticisi uyarı vermişti. Antivirüs ile tarattım bir şey çıkmadı.
Normalde siyah ekran geldiğinde CMD ekranını ben hiç görmüyordum, winget vs çalışmamaya başlayınca o da hata verdi ve bu ekrana ulaştım.

1767745866952.webp

Muhtemelen ben siyah ekran gitsin diye klavyeye basınca bu komut tetiklenip kapanıyordu.
Herhangi bir şekilde de düzeltemedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hashcat, şifrelerle ilgili bir programdır. Herhalde verilerinizi çalmaya çalışan bir virüs bulaşmış. hashcat'i de bulamıyor (sanırım silinmiş). Windows kurmanızda fayda var.

Hashcat, şifrelerle ilgili bir programdır. Herhalde verilerinizi çalmaya çalışan bir virüs bulaşmış. Hashcat'i de bulamıyor (sanırım silinmiş). Windows kurmanızda fayda var.

Selam hocam,
Dosya özelliklerine baktım geçen sene indirmişim diye gözükmekte. İndirdiğimi de hatırlamyıorum neyse sildim sonra.
Sistem başlatıldığında gerçekleşen olayları Olay Görüntüleyicisinden inceledim; Gigabyte uygulaması hata veriyordu, başlangıçta açılmasını kapattım o siyah ekran sorunu da o şekilde kalktı.
Winget sorununu da sistem ortam değişkenlerini düzenleyin/ ortam değişkenleri kısmında path'e C:\Users\%USER%\AppData\Local\Microsoft\WindowsApps ekleyerek o sorunu da çözmüş bulunmaktayım.
ESET NOD32 antivirüsle tarattım çıkan tehditleri sildim. Şu anda herhangi bir sorun yok gibi gözükmekte şu an.