Çözüldü Bilgisayar açılırken ekrana görüntü gelmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
  • 7800X3D
  • 4080 Super
  • MSI B650 Tomahawk Wi-Fi
  • Corsair 16x2 RAM
  • MSI 850 Gold+ PSU

Sorunum ise; PC boot ettiğimde görüntüyü o sırada ekran kartından alıyorsam yeniden başlat dediğimde boot esnasında siyah ekranda kalıyor. Hiçbir şekilde oradan görüntüyü alamıyorum. HDMI'i anakarta takıp oradan görüntü alıyorum.

Orada da aynı senaryo, sanki arka planda görüntü bir şeyden ötürü switchleniyor.

BIOS sıfırlama, HDMI kablo kontrolü ve socketlerin kontrolü bunların hepsini birçok kez denedim.

Farklı ne olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
CSM'deki senaryoda anakarttan hiç görüntü alamadım. 7D75V1J şu an yüklü olan BIOS bu.

Sanırım sorunumu çözdüm. 30+ defa reboot denedim şimdilik stabil görünüyor.
NVIDIA Denetim Masası üzerindeki çözünürlük ayarlarında 144 Hz'e çıkartmak için değişiklik yaptığımda yukarıda bahsettiğim sorunu yaşatıyor.

Asus VP249QGR 23.8" 144Hz 1ms (analog+display+HDMI) FreeSync Full HD IPS monitör.

Teknik anlamda nedeni nedir? Bilmiyorum açıkçası kendi adıma bunu 2. monitör olarak kullanağım için konunun detayını pek araştırmadım.

Bu tarz sorun yaşayan olursa bu seçeneğide gözden geçirmesinde fayda olabilir.
CSM'deki senaryoda anakarttan hiç görüntü alamadım. 7D75V1J şu an yüklü olan BIOS bu.

Sanırım sorunumu çözdüm. 30+ defa reboot denedim şimdilik stabil görünüyor.
NVIDIA Denetim Masası üzerindeki çözünürlük ayarlarında 144 Hz'e çıkartmak için değişiklik yaptığımda yukarıda bahsettiğim sorunu yaşatıyor.

Asus VP249QGR 23.8" 144Hz 1ms (analog+display+HDMI) FreeSync Full HD IPS monitör.

Teknik anlamda nedeni nedir? Bilmiyorum açıkçası kendi adıma bunu 2. monitör olarak kullanağım için konunun detayını pek araştırmadım.

Bu tarz sorun yaşayan olursa bu seçeneğide gözden geçirmesinde fayda olabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…