Dolar arttığı zaman altın fiyatlarıda artar. Altın, dolardan bağımsız olarak kendiside döviz bazında artabilir azalabilir. Ürünlerin fiyatlarındaki küçük değişimler, farklı satıcıların piyasaya girip çıkması ve satıcıların fiyatlarda güncelleme yapması sebebiyle değişmektedir. Ürün için gerekli miktar biriktikten sonra Akakçe gibi siteler aracılığıyla ürün fiyatını takip edip düştüğü zaman alabilirsin. Cloud 3 kulaklık alacaktım, ilk karar verdiğimde 4850 olan kulaklık sadece 1 gün beklediğimde, 3999'a düştü. Düştüğünü görünce hemen satın aldım. Ertesi gün fiyat tekrar 4700 seviyesine gelmiş. Yani fiyatlar ufak hareketler yapabilir endişelenme. Çalışmaya devam.

Gördüğüm kadarıyla çoğu karta vade farksız 6 ay taksit veriyor. Zaten alacağınız ürün 10 bin Tl olduğundan bu parayı biriktirmeniz 6 ayı geçmez diye düşünüyorum. Taksit ile satın alın.

Çok garip fikirler verilmiş. İlk olarak böyle birkaç ay para biriktirip laptop alacaksınız ve paranız değer kaybetmesin diye altın alırsınız sonra altın bir tepetaklak olur yaya kalırsınız. Hatta aynı seviyede kalsa bile al-sat farkından dolayı zarar etmeniz dahi olası. Param değer kaybetmesin, yakın zamanda bir şey alacağım diyorsanız en güvenilir yöntem faiz ve para piyasası fonudur. Az kazandırır ama kesin kazandırır. Tabi ₺11.000'yi böyle nakit biriktirip sonra bam diye 0 ama kötü bir laptop alacağınıza aynı fiyata 2. el bir laptop almanız daha mantıklı. Yok ben illa sıfır alacağım diyorsanız da kredi kartı bulup almanız çok daha mantıklı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dediğiniz gibi taksit mantıklı. Ancak reşit olmadığım için kredi kartım yok, sadece banka kartım var. Yine de taksit yolunu deneyeceğim. Taksit olmazsa mecburen altına yöneleceğim. Faiz, fon gibi yatırımlara zaten reşit olmadığım için giremiyorum.