Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

fortunee

Başarılı
Bilgisayarda sabah oyun oynuyordum hiç sorunsuz yani, bir 30 dakika once PC'yi acmak istedim. Actigimda masaustune gelince fanlar cok hizli calışmaya basladi ve 30 saniye sonra falan PC kapandı. Sivi sogutmanin fanlari ve kasa fanlari hizli donup kapandi yani. Görev Yöneticisi'nden baktim, sanirim islemci fazla isindi. Kasayı açtım tozlari aldim RAM cikardim taktim ekran karti ve CPU kablosunu cikardim taktim. Ama yine cozum olmadi. Yine sivi sogutmamin fanlari hizli donup kapandi. Sorun neden kaynaklanıyor? Nasıl cozerim? Termal macunu mu kurudu bitti acaba? Ama o zaman sabah da kapanması oynatmamasi lazimdi anlamadim ya.

CPU termal macunu yenileyip denesem mi arkadaşlar başka cozum gelmiyor aklima sabah sorunsuz olan PC şu an böyle yardım lütfen.

Hocam cihazınız daha önceden sorunsuzmu çalışıyordu? Yoksa daha yeni alınan bir cihazmı.

Evet aylardır sorunsuz kullanıyorum. 7800X3D 4060 Ti 16 GB, 32 GB RAM, 512 GB SSD var PSU da yeterli 750W du sanirim sorunsuz kullaniyordum hatta daha sabah CS2 oynuyordum hocam uyudum uyandim PC'yi açtım durum bu...

Bilgisayarda sabah oyun oynuyordum hiç sorunsuz yani, bir 30 dakika once PC'yi acmak istedim. Actigimda masaustune gelince fanlar cok hizli calışmaya basladi ve 30 saniye sonra falan PC kapandı. Sivi sogutmanin fanlari ve kasa fanlari hizli donup kapandi yani. Görev Yöneticisi'nden baktim, sanirim islemci fazla isindi. Kasayı açtım tozlari aldim RAM cikardim taktim ekran karti ve CPU kablosunu cikardim taktim. Ama yine cozum olmadi. Yine sivi sogutmamin fanlari hizli donup kapandi. Sorun neden kaynaklanıyor? Nasıl cozerim? Termal macunu mu kurudu bitti acaba? Ama o zaman sabah da kapanması oynatmamasi lazimdi anlamadim ya.

CPU termal macunu yenileyip denesem mi arkadaşlar başka cozum gelmiyor aklima sabah sorunsuz olan PC şu an böyle yardım lütfen.
Macun yerine diş macunu sürsen bile kısa süreli kullanım için yeterli, deneyip takıp çalıştır. Eğer sorun düzelirse kendine düzgün bir macun al.

Termal macun var zaten sürülü. Termal macun da kaliteli diye biliyorum. Bundan mi kaynaklidir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam termal macun yenileme yapın kaliteli olsa bile ben de ara sıra yeniliyorum bilgisayar kaç yıllık bu arada (tam okuyamadım yazıyorsa kusuruma bakma) diş macunu olayını çok kafaya takmayın ve sürmeyin espri o

Hocam termal macun yenileme yapın kaliteli olsa bile ben de ara sıra yeniliyorum bilgisayar kaç yıllık bu arada (tam okuyamadım yazıyorsa kusuruma bakma) diş macunu olayını çok kafaya takmayın ve sürmeyin espri o

Hocam anlamadığım şu daha sabah sorunsuzdu CS2 oynuyordum ısınma yoktu şu an böyle yine deneyeceğim termal macunum var bilgisayar daha 1 yıllık bile değil belki de sivi sogutma pompasi bozuldu bilmiyorum yapay zeka böyle söyledi

Hocam anlamadığım şu daha sabah sorunsuzdu CS2 oynuyordum ısınma yoktu şu an böyle yine deneyeceğim termal macunum var bilgisayar daha 1 yıllık bile değil belki de sivi sogutma pompasi bozuldu bilmiyorum yapay zeka böyle söyledi.

Olabilir evinizde stock bir CPU fan yok mu? Mümkünse termal macun sürüp stock fan takıp deneyin.

Pompa haricinde AIOlarda kasa darbe filan alırsa içerisinden parça kopup sistemi tıkıyabiliyor maalesef. İşlemciyi soğutan bloğa giren borular arasındaki ısı farkına bakarak bir yere kadar sorunu tespit edebilme şansın var. Ayrıca cidden ısınmadan mı diye (anladığım kadarıyla alet açılınca işlemci ısısı bakacak zamanın olmuyor) biosdan sıcaklıkara bakabilirsin.