Bilgisayar çalışırken ekran kapanıyor ve fanlar hızlanıyor

Khyrex

Çalışkan
Oyun oynadığımda (en son Minecraft) ve YouTube'da video izlerken monitör kapanıyor, kasadan da çok fazla fan sesi geliyor son hızda çalışıyormuş gibi.

Minecraft'ta oynarken sıcaklık 77-79 arasındaydı sonra dediğim şekilde oldu. 77-79 derece normal mi yoksa yüksek mi? Oyunda 5 dakika geçmeden bu değere çıktı. Yakın zamanda da YouTube'da video izlerken aynı şekilde oluyordu ve bilgisayarı 5-6 kere açtığımda aynısı tekrar etti, tarayıcıda gezerken 5 dakika sonra kapanıyordu sonra düzeldi. PC alalı 9 ay oldu ama sorun başladığında alalı 3.5 ay olmuştu. Termal macunun ve işlemci fanının linkini bırakıyorum.

Sistemim;
  • AMD Ryzen 5 7600
  • ASUS Prime B650M-R 7200MHz
  • Galax GeForce RTX 4060
  • Corsair Vengeance 16 GB
  • Kingston NV3 1TB NVMe
  • XPG Valor Mesh RGB
  • MSI MAG 27cq6pf 27" 0.5 ms 180 Hz Curved

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS güncelle, EXPO kapat. Sorun devam ederse güç kaynağında veya ekran kartında sorun olabilir.
BIOS güncelledim, EXPO ise zaten kapalıymış. Onu kapalı bıraktım ama düzelmedi. Oyuna girdikten 10 dakika sonra tekrar aynı şey oldu.

BIOS güncelledim, EXPO ise zaten kapalıymış. Onu kapalı bıraktım ama düzelmedi. Oyuna girdikten 10 dakika sonra tekrar aynı şey oldu.
Az önce bilgisayarı tekrar açtıktan sonra sadece tarayıcıyı açmıştım ve bir süre sonra PC tekrar kapandı.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…