Bu işlemlerden çoğunu yaptım ve sorun büyük ihtimalle güç kaynağımın ekran kartına istediği watt değerini verememesi. Bunu kontrol edip doğrulayabilmem için bana MHz ve mV üzerinden overclock ayarı verebilir misin?
Bu overclock ayarlarını amd üzerinden yapacağım. ve Amd sürücüsü üzerinden overclock-undervolt işlemi yapılacağı zaman sabit bir değer yerine 7 adet durum değeri isteniyor.
Örnek: durum 1, bilgisayar yük altında değilken ki voltajı/frekansı.
Durum 7, Bilgisayar çok ağır bir yük altında iken voltajı/frekansı
Bu durumlarda hangi frekansa hangi voltaj olmalı?
Overclock ve undervolt işlemleri, ekran kartınızdan daha iyi performans almak ve aynı zamanda güç tüketimini azaltmak için oldukça faydalı olabilir. Ancak, bu ayarlar her ekran kartına göre değişir ve dikkatli yapılmalıdır. Aşağıda AMD ekran kartları için genel bir overclock/undervolt ayar tablosu sunuyorum. Lütfen kendi ekran kartınızın özelliklerine ve yaptığınız testlere göre ayarlamaları yapın.
AMD Ekran Kartı Overclock ve Undervolt Ayar Tablosu
| Durum | MHz (Frekans) | mV (Voltaj) |
|-------|----------------|--------------|
| 1 | 1000 | 900 | (Boşta, hafif yük altında) |
| 2 | 1200 | 950 | (Hafif yük altında, genel kullanım) |
| 3 | 1400 | 1000 | (Orta yük altında) |
| 4 | 1600 | 1030 | (Yüksek yük altında) |
| 5 | 1700 | 1050 | (Çok yüksek yük altında, oyun vb.) |
| 6 | 1800 | 1070 | (Aşırı yük altında, stres testleri) |
| 7 | 1900 | 1100 | (Maksimum yük altında) |
Notlar:
1.
Frekans ve Voltaj Ayarlamaları: Bu tabloda önerilen frekans ve voltajlar geneldir ve her kart için farklılık gösterebilir. Önerilen değerleri fazla zorlamadan denemeler yaparak ayarlayın.
2.
Test: Her yeni ayar sonrasında sistem stabilitesini kontrol etmek için stres testleri yapın. Aşırı ısınma veya sistem çökmesi durumunda ayarları geri alın.
3.
Gereksiz Aşırı Voltajdan Kaçının: Voltaj değerlerini gereksiz yere yüksek ayarlamaktan kaçının; bu, donanımınıza zarar verebilir.
4.
Sıcaklık İzleme: Overclock ve undervolt işlemleri sırasında sıcaklıkları dikkatlice izleyin. 80-85°C üzerindeki sıcaklıklar riskli olabilir.
Bu ayarların her ekran kartı için farklı sonuçlar verebileceğini unutmayın. Bu yüzden, ayarları dikkatli bir şekilde yaparak test etmek önemlidir.