Bilgisayar çalışıyor ama görüntü gelmiyor

LEFT

Başarılı
Arkadaşlar, bilgisayarımda hiçbir sorun yoktu. Dün açtım bilgisayar çalışıyor ama ekran gelmiyordu. Ekran kartını söktüm çıkardım, işlemci ekran kartını denedim düzelmedi. BIOS pilini söktüm 5 dakika bekledim taktım düzelmedi. Fişi çekip kasaya basılı tuttum, art arda bastım düzelmedi. RAM'leri temizleyip farklı soketlere teker teker takmayı denedim düzelmedi. Açtıktan sonra mouse 1 saniye kadar yanıyor sonra sönüyor ve monitör sinyal yok uyarısı veriyor. Ne yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:

Başka bir PSU ile dener misin?

Başka bir PSU ile deneme şansın var mı?

PSU bozuk olsa sistem hiç açılmaz diyeceksin ama hayır PSU bozuk olduğu halde sistem çalışıp görüntü gelmeme ihtimali var.
Öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim hocam. Maalesef şuan elimde farklı bir PSU bulunmuyor, yeni bir tane sipariş etmem gerekecek. Bilgisayarı 2 senedir sorunsuz kullanıyordum, en son 1.5 sene önce temizlemiştim dün dışında. Ekran kartını çıkarıp işlemci grafik kartıyla denedim yine görüntü alamadım. Muhtemelen sorun dediğiniz gibi PSU'da ama durup dururken olması da garip geliyor.

Hdmi kablo kullanıyorsan eger bozulmus ve ekrana görüntü gelmıyor olabılır, veya ekran kartına monitör den gelen kablolarda sıkıntı olabılır.

İşlemci soğutucunu çıkarıp taktın mı? Temizlediysen düzgün oturtmamış olabilir misin?

İşlemci soğutucunu çıkarıp taktın mı? Temizlediysen düzgün oturtmamış olabilir misin?
İşlemci soğutucusunu ellemedim, temizlemeden önce görüntü alamıyordum zaten.

Hdmi kablo kullanıyorsan eger bozulmus ve ekrana görüntü gelmıyor olabılır, veya ekran kartına monitör den gelen kablolarda sıkıntı olabılır.
Kabloda sorun olduğunu sanmıyorum çünkü USB'lere de güç gitmiyor.

İşlemci soğutucusunu ellemedim, temizlemeden önce görüntü alamıyordum zaten.

Kabloda sorun olduğunu sanmıyorum çünkü USB'lere de güç gitmiyor.
Bios pilini çıkardıgınız için Bios da bazı usb portları elle acmak gerekebılıyor, imkanınız varsa anakart,ekran karti ve işlemciyi baska yerde deneyin derim, monitörde görüntü gelmıyorsa yine sıkıntı olabılır onuda deneyin.

Bilgisayarın ne kadar eski - yeni bilmiyorum, bazı cihazlarda PCI Subsystem altında Legacy / EFI seçeneği olur. Entegre birimi üzerinden görüntü alabiliyorsan bu sekme varsa dediğim ayarı sırasıyla dene. Genelde modlu BIOS'lu ve eski cihazlarda olur.

Bilgisayarım yeni sayılır, Ryzen 5 5600G işlemcim, RX 6650 XT ekran kartım var. Maalesef entegre kartımdan görüntü alamıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…