Bilgisayar donuyor ve hiçbir şey çalışmıyor

benemrecnn

Uzman
Merhaba,
Bugün YouTube'da takılırken birden video dondu. Chrome simge durumuna küçülüp büyütülebiliyordu. Görev Yöneticisi açılmıyordu, CTRL+ALT+DEL işe yaramıyordu. İlk başta klavye işlevi vardı, Windows tuşuna basınca Windows menüsü açılıp kapanıyordu. Sonra klavyenin işlevi kesildi sadece mouse kaldı. CMD açılıyordu ama komut yazma yeri açılmıyordu. Sadece CMD penceresi açılıp kapanıyordu. 2-3 dk sonra PC kendini yeniden başlattı. Aynı gün içerisinde 2 kere oldu bu. Video çektim. Sürücüler güncel, sistemi daha yeni topladım (2.5 hafta). Sorunlu bir parça var mı onu da tespit edemedim böyle bir durumda.

Sorun neden kaynaklı nasıl anlayacağım, yol gösterebilirseniz sevinirim. Videoyu OneDrive'a attım.
Video bağlantısı: VIDS

Sistem bilgileri:
  • Anakart: ASUS B650M Plus Wi-Fi
  • İşlemci: AMD Ryzen R9 7900X3D
  • Ekran kartı: Sapphire RX 7800 XT Pure
  • RAM: Corsair Vengeance 32 GB 6000MHz (EXPO I ayarında kullanıyordum [corsair default değerlerin üzerine asusun geliştirmeleri vardı. sistem daha stabil çalışsın diye dün direkt Corsair'in default değerlerini kullanan EXPO II ayarına çekmiştim. Bugün de böyle bir hatayla karşılaştım. Sorun belki bundan kaynaklandı ama emin olamıyorum tabii. Şu anda default EXPO ayarından daha düşük değerlere çektim. 5000MHz 32-38-38-76 ayarlarında kullanıyorum. EXPO II 6000 30-36-36-76 idi.] )
  • SSD: Kingston 1TB 7000-6000 M.2

Son düzenleme:
CMD açıp SFC /scannow yaz. Sonra da tekrar CMD açıp DISM /online /cleanup-image /restorehealth yaz. Eğer ki olmuyorsa temiz USB bellek ile format at.
İlk komutta corrupt file buldu. Log dosyası biraz büyüktü galiba sadece şu dosyaları güncelledi:

Kod:
2024-08-30 22:46:30, Info    DEPLOY [Pnp] Corrupt file: C:\Windows\System32\drivers\BthHfEnum.sys
2024-08-30 22:46:30, Info    DEPLOY [Pnp] Repaired file: C:\Windows\System32\drivers\BthHfEnum.sys
2024-08-30 22:46:30, Info    DEPLOY [Pnp] Corrupt file: C:\Windows\System32\drivers\bthmodem.sys
2024-08-30 22:46:30, Info    DEPLOY [Pnp] Repaired file: C:\Windows\System32\drivers\bthmodem.sys

Şimdi diğer komutu tamamlıyorum.

Sorun her zaman olan bir şey değil. Bugün 2 kere oldu dediğim gibi. Sistemin 1 hafta önceyle hatta 2 gün önceyle arasındaki fark konuda da belirttiğim gibi EXPO profilleriydi. Ekstra olarak bugün driver güncellemesi yaptım. AMD Software: Adrenalin Edition güncellemesiydi, yeni versiyonu çıkmış. Problem bunlarla ilgili mi bilmiyorum.

Donanımları şunları yaparak test edebilirsin gibisinden önerileriniz varsa söyleyebilirseniz denerim. Test için hangi programları kullanacağım bilmiyorum.
Konuyla alakalı Microsofta da istek açtım ilerisi için çözülürse yardımcı olsun diye linki bırakıyorum. Oradan da bakabilirsiniz:

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…