Çözüldü Bilgisayar görüntü vermiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

theodore bagwell

Başarılı
Yer
Fox River Hapishanesi
Hocalar selam,

Dün gece bilgisayarı kapatıp yattım sorunsuzca. Sabah kalkıp güç tuşuna basınca ekrana hiçbir görüntü gelmedi; BIOS yazısı bile gelmedi, tık yok kısacası. Ama sistemin açıldığını görebiliyorum; sistem masaüstüne kadar gelince farenin yazılımı açılıyor ve farenin rengi değişiyor. Bu şekilde masaüstüne kadar gelebildiğini anlayabiliyorum.

Ekran kartını söküp üstünü sildim, temizledim; olmadı. RAM'leri söküp temizledim, tek tek kanalları denedim; o da olmadı. BIOS pilini çıkarttım, beklettim, taktım; o da olmadı.

Olası sorun ne olabilir? DisplayPort kablosundan şüpheleniyorum ama durduk yere bozulur mu, emin değilim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer dahili bir GPU varsa, ekran kartını söküp görüntü almayı dene.
Sistemin özellikleri nedir?

PC çalışıyor mu, tetik alıyor mu? Bütün kabloları ve RAM'leri çıkartıp temizleyerek tekrar tak. Çalışıp çalışmadığını kontrol et; her şeyi çıkartıp takarak denedikten sonra tekrar dönüş yap.

Kablo da bozulabilir monitör de, kartın DP portunda da sorun olabilir, en basitinden başlayıp kablo denemek lazım.
Az önce yeni bir DisplayPort kablosu aldım ve denedim; sonuç yok hocam.

Denedim hocam hepsini; mesajda belirtmiştim zaten, işe yaramadı.

Eğer dahili bir GPU varsa, ekran kartını söküp görüntü almayı dene.
Sistemin özellikleri nedir?
Maalesef dahili GPU yok. Sistem: Ryzen 5 5600, GTX 1060 6 GB ve B450M-K II anakart.

Sistem açılıyorsa ilk şüpheli monitörün DP/HDMI giriş yuvaları ve ekran kartının girişleri olmalı. Farklı girişleri denediniz mi? Farklı bir monitör veya TV'den görüntü almayı dener misin?

TV de DP girişi yok hocam bende de HDMI kablosu yok. Monitörün girişinde sorun olabileceğini sanmam monitörü kapatıp açınca ekranda markası geliyor bozuk değil yani

BIOS pilini çıkartıp bekleme aslında çıkart pilini tetik tuşuna 10 kez bas çek BIOS sıfırlanır sorun o biostan' eğer açılır.
CMOS jamper la da yapabilirsin o Jamper'e anahtar deydir sıfırlanır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…