kazui

Üyecik
Merhaba. Artık Riot Games Windows 10'da bile Secure Boot istiyor. BIOS'a girip UEFI'yı açıp Secure Boot açmayı denediğimde önce UEFI'yı açıp yeniden başlatıp tekrar girip Secure Boot'u açmamı istiyor. UEFI'yı açınca BIOS ekranına asla girmiyor. Siyah ekran oluyor sürekli. Secure Boot'u açamıyorum. Ne yapmalıyım? Kesin çözüm.

merhaba. Artık Riot Games Windows 10'da bile Secure Boot istiyor. BIOS'a girip UEFI'yı açıp Secure Boot açmayı denediğimde önce UEFI'yı açıp yeniden başlatıp tekrar girip Secure Boot'u açmamı istiyor. UEFI'yı açınca BIOS ekranına asla girmiyor. Siyah ekran oluyor sürekli. Secure Boot'u açamıyorum. Ne yapmalıyım? Kesin çözüm.

Sistemin MBR mi UEFI mi?

CSM açıkken Secure Boot açamazsınız. CSM disabled, Secure Boot enabled, Secure Boot mode standart, normal boot mode UEFI, sistem AMD ise fTPM enabled, Intel ise PTT online ya da enabled yapın. BIOS güncel değilse güncelleyin. Bu ayarlar ile ekran alamazsanız, 24 Haziran'da Windows bazı değişiklikler yaptı, yeni ISO indirip kurmanız lazım.

Son düzenleme:
Firma kurdu, daha dogrusu bilgisayarcı kurdu.

Hocam ISO'yu USB'ye UEFI olarak yazdırıp format atmanız gerekiyor arkadaşında dediği gibi CSM sistemlerde Secure Boot açılmaz. Bu videdaki gibi format atarsan sorun çözülür.

Ama sistemin kaldırıyorsa Windows 11 kurmanı tavsiye ederim.

CSM açıkken Secure Boot açamazsınız. CSM disabled, Secure Boot enabled, Secure Boot mode standart, normal boot mode UEFI, sistem AMD ise fTPM enabled, Intel ise PTT online ya da enabled yapın. BIOS güncel değilse güncelleyin. Bu ayarlar ile ekran alamazsanız, 24 Haziran'da Windows bazı değişiklikler yaptı, yeni ISO indirip kurmanız lazım.

Dediklerinizi yaptım, BIOS'a girmeye çalıştım fakat BIOS her zamanki gibi ekran vermedi. ISO kurmak vs. için uğraşmakta istemiyorum. Sıfırlamak dışında yöntem var mıdır ya da bilgisayarcı ne kadara yapar?

Hocam ISO'yu USB'ye UEFI olarak yazdırıp format atmanız gerekiyor arkadaşında dediği gibi CSM sistemlerde Secure Boot açılmaz. Bu videdaki gibi format atarsan sorun çözülür.

Ama sistemin kaldırıyorsa Windows 11 kurmanı tavsiye ederim.

Hocam, nedense UEFI görünüyor sistem bilgisinde ama BIOS'tan UEFI'yı seçince vermiyor ekran.

Son düzenleyen: Moderatör:

Secure Boot açık, UEFI yapmadan ekran alabiliyorsan o şekilde deneyin, BIOS güncel değilse ayarlar sağlıklı çalışmaz, BIOS güncellemesi önemli, BIOS ekranından sürümünü kontrol edin, anakart sitesinden karşılaştırın. Bir de o açtığınız UEFI ayarının görselini yükleyin.

CSM kapatınca sistem görüntü vermiyorsa ekran kartrınızın UEFI VBIOS desteği yoktur. Ekran kartınız nedir? GPU-Z'den bir ekran görüntüsü paylaşır mısınız?

Hoş anlattıklarınıza göre sadece BIOS'ta görüntü gelmiyorsa bu daha çok bir monitör ya da kablo uyum sorunu da olabilir, buradaki gibi: