lageree

Üyecik
Merhaba,
  • Ryzen 5 9600X
  • ASUS B650M-K
  • XFX RX 9070 XT
  • 16 GB DDR5 6000 MHz RAM
  • 850 watt Gold PSU
Bir sisteme sahibim. 4 gün çalıştı, işlemci soğutucu fanın RGB kablosunu takmak istedim, taktıktan sonra görüntü vermemeye başladı. Ben de çözemeyince bilgisayarciya gittim. Orada statik elektrik uyumsuzluk vs. dediler, çalıştırdılar. Ben de evde kurdum, gene görüntü vermiyor. Ne yapmalıyım?

Hocam tekrardan yapıp geldim ve işe yaramadı güç tuşu ışığı sürekli yanıp sönüyor.

Hocam kabloyu sistem kapalı ama PSU şalteri açık unutup takmıştım orada da bayağı uğraştılar bir şekilde görüntü alabildik arızalı parça yoktu şu an yaptığım işlemler PSU kapalı statik elektrik boşaltılmış şekilde yapıyorum.

CMOS işlemini PSU düğmesi açık yapabilirsin, tornavida ile anakartı çizdirmediğin sürece sorun olmaz, sağa sola başka yere temas etmesin yeter. Anakartta EZ Debug uyarı LED'i olmadığı için, kasanın açma düğmesinden uyarı veriyor. Anakartın resmi sitesinden Q code, o uyarının ne anlama geldiğine bakın. İşlemciyi sök tak yaptıysan, soğutucunun vidalarını biraz gevşetin, gerekirse sistemi soğutucu ile uzay montaj deneyin. Ekran kartını da sök tak yapabilirsin. BIOS güncel değilse mutlaka güncellenmeli. En son olmadı başka güç kaynağı ile denersin. Yanlışlıkla hasar vermiş olabilirsin.