Batuhan

Başarılı
Makaleler
1
Merhaba,

Aşağıdaki sistem mevcut ve başlarda driver sorunlardan dolayı görüntü git gel yapan kartımı sistem artık komple görmemeye başladı. Ayıplı bir ürün mü yoksa bir ayarı mı yanlış anlayamadım.

• MSI MAG B850 Tomahawk Wi-Fi
  • Ryzen 9800X3D
  • Sapphire Nitro+ 9070XT
  • G.Skill Trident Z5 Neo RGB
  • Cooler Master GX 2 Gold 850W PSU

Biraz açmak gerekirse sorunlar şöyle: Sistemi kışın topladığımızda hiçbir sorun yoktu. 25.12.1 ve 26.1.1 driverları ile gayet stabil çalışıyordu. Yeni gelen 26.6.1 ve 26.5.2 driverları ile hem oyun hem masaüstü boşta iken görüntü gidiyordu ve sistemi kapatıp açmadan görüntü gelmiyordu. Biz de eski driverlara geri dönüp bu sorundan kurtulduğumuzu düşünmüştük ki dün akşama kadar. Dün akşam ekte fotoğraf ve videolarını paylaştığım şekilde sistem ekran kartını görmemeye ve anakarttan sabit bir ses gelmeye başladı. Önce güç kablolarını ve kartın slota tam oturup, oturmadığını kontrol ettik ve bir sorun yoktu. Ardından BIOS'a girip, Reddit'e benzer sorun yaşayanların tavsiyesi üzerine PCI-e modunu değiştirdik, açıksa EXPO ve OC ayarlarını kapayın dediler kapadık, BIOS Update yapın olmazsa sıfırlayın dediler yaptık fakat bir sonuç elde edemedik.

Sizlerin tavsiyesi nelerdir?

WhatsApp Image 2026-07-28 at 08.51.18 (1).webp

WhatsApp Image 2026-07-28 at 08.51.18.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

Aşağıdaki sistem mevcut ve başlarda driver sorunlardan dolayı görüntü git gel yapan kartımı sistem artık komple görmemeye başladı. Ayıplı bir ürün mü yoksa bir ayarı mı yanlış anlayamadım.

• MSI MAG B850 Tomahawk Wi-Fi
  • Ryzen 9800X3D.
  • Sapphire Nitro+ 9070XT.
  • G.Skill Trident Z5 Neo RGB.
  • Cooler Master gx 2 Gold 850W PSU.

Biraz açmak gerekirse sorunlar şöyle: Sistemi kışın topladığımızda hiçbir sorun yoktu. 25.12.1 ve 26.1.1 driverları ile gayet stabil çalışıyordu. Yeni gelen 26.6.1 ve 26.5.2 driverları ile hem oyun hem masaüstü boşta iken görüntü gidiyordu ve sistemi kapatıp açmadan görüntü gelmiyordu. Biz de eski driverlara geri dönüp bu sorundan kurtulduğumuzu düşünmüştük ki dün akşama kadar. Dün akşam ekte fotoğraf ve videolarını paylaştığım şekilde sistem ekran kartını görmemeye ve anakarttan sabit bir ses gelmeye başladı. Önce güç kablolarını ve kartın slota tam oturup, oturmadığını kontrol ettik ve bir sorun yoktu. Ardından BIOS'a girip, Reddit'e benzer sorun yaşayanların tavsiyesi üzerine PCI-e modunu değiştirdik, açıksa EXPO ve OC ayarlarını kapayın dediler kapadık, BIOS Update yapın olmazsa sıfırlayın dediler yaptık fakat bir sonuç elde edemedik.

Sizlerin tavsiyesi nelerdir?

Above 4G decode açık mı?

AMD'de problem bitti diyen arkadaşlar konuya bekleniyor. Buyurun çözün.
Daha geçen redditte 9070xt hakkında kötü bir şey demememe rağmen yabancı birisiyle kavga etmiştim bu yüzden. Sadece AMD almayı düşünmüyorum dedim ve ölümüne AMD savunup NVIDIA kötülemeye başladı. O günden beri kaç tane AMD problemi çıktı önüme keşke bu da dahil hepsini gönderebilseydim o velede

Daha geçen Reddit'te 9070XT hakkında kötü bir şey demememe rağmen yabancı birisiyle kavga etmiştim bu yüzden. Sadece AMD almayı düşünmüyorum dedim ve ölümüne AMD savunup NVIDIA kötülemeye başladı. O günden beri kaç tane AMD problemi çıktı önüme keşke bu da dahil hepsini gönderebilseydim o velede.

Anlamıyorlar ki AMD işlemci kullanıyoruz. Zaten AMD'ye gıcık olsam işlemcisini neden kullanayım?