Ozi2658 2

Uzman
Son 1 haftadır Dead by Daylight oynarken arada PC donuyor ve sonra ekran siyah olup asla hiçbir tepki vermiyor. PC'nin restart tuşunu kullanmadan da düzeltemiyorum. FurMark stres testinde sonuçlarım iyi, PC'yi daha dün temizledim, ben donanımsal bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Driver'ları tamamen silip tekrar kurdum fakat sorun bugün tekrar oldu. Yükleyebileceğim bir driver sürümü öneriniz veya bildiğiniz bir çözüm varsa benimle paylaşırsanız sevinirim. İyi günler.

Not: 23 saat falan 4K 120 FPS RE4 remake oynadım ve hiç böyle bir sorun başıma gelmedi. RAM'lerin MHz'ini BIOS'tan 6000'e çekmiştim ve bir süre sonra bu sorunla karşılaştım. Sonra 5200'e çektim ve tekrar DBD'de bu sorunu yaşadım. Sanırım bir de RAM'leri tekrar 4200'e çekip deneyeceğim.

RAM'ler 5600 CL48 ise Bank Refresh modunu normal alın... BIOS'tan aratıp ayarlarsın. Bu hazır sistemciler 24 saat test ediyordu halbuki kargolamadan, sanırım bir yanlışlık yapmışlar...

3x8 pin kartlarda mecburen bu tarzda PSU'lar kullanılıyorsa bağlantı bu şekilde kullanılmak zorunda, anlık Spike'lar düşünülürse en doğrusu 3 ayrı kablo ama mecburen bir adet tekli, 2 adet daisy chain bağlanmak zorunda. PSU'lar çok giriş seviyesi kaçıyor bu sistemlerde, hazır sistemleri özelleştirmeden satın almamak lazım. Adında cami hocası sistemi diye geçiyorsa zaten sorun çıkmaması sürpriz olurdu...

Sorunun kaynağı cami hocası sistemi olması, ikincisi ise firmanın doğru düzgün test etmeyip kargolaması... Gerisi fasa fiso, tavsiyem sıfır bilgi iseniz geri kargolayın ve hatalarını düzeltsinler. Muhtemelen sorun yok şeklinde geri gönderecekler size. :)

Hazır sistemler ve sponsorluklar olmasa nereden para kazanacaklar, açıkçası çok merak ediyorum... Son kullanıcı sorun yaşasın da onlara önemli değil.

@X99 AM5 sistemlere RAM odaklı yaklaşın, yoksa konu çok uzar. Bank Refresh modu Normal alınmak zorunda şu anda, BIOS güncellenecek. Fast Boot ve iGPU kapatmanız lazım... 5600 CL48 RAM var yanlış anlamadıysam.

Hocam ama benim anlamadığım kısım PC'de hata varsa nasıl 1 sene sonra yaşadığım. Benim şu anda yapmam gereken şey BIOS'tan Fast boot ve igpuyj kapatmam mı? Ramlerim Lexar Thor OC 2x16 defaultda kullanıyorum 4200MHz de olması lazım. Düzeltebileceğimiz bir problem mi bu?