Vadbav

Başarılı
Sistem Bileşenleri:
  • Anakart: Gigabyte A520M K V2
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 3600X
  • Ekran Kartı: AMD Radeon RX 6700 XT
  • Kablo: CAT6 (Üzerinde 6 ibaresi mevcut)
  • İnternet Paketi: 1000 Mbps Down / 1000 Mbps Up (Gigabit)
Sorun Açıklaması: Bilgisayar kasama Ethernet kablosu ile bağlıyım. Evdeki diğer tüm cihazlarda (Wi-Fi ve kablolu diğer cihazlar) internet sorunsuz çalışırken, bu bilgisayarda internet erişimi sağlayamıyorum. Kasanın arkasındaki Ethernet portunda üstteki turuncu sabit yanıyor, alttaki yeşil ışık ise yanıp sönüyor, ancak Windows üzerinden bağlantı kurulamıyor.

İlginç bir detay olarak; Ağ Bağdaştırıcısı ayarlarında "Speed & Duplex" kısmında sadece 10 Mbps ve 100 Mbps seçenekleri görünüyor, 1.0 Gbps (1Gbps) seçeneği listede yer almıyor.

Denediğim Yöntemler:

1. Modem kapatılıp açıldı.
  2. Windows Ağ Ayarları üzerinden "Ağ Sıfırlama" yapıldı.
  3. Aygıt Yöneticisi üzerinden sürücüler kontrol edildi (Güncel görünüyor).
  4. IP adres ayarları kontrol edildi, otomatiğe alındı.
  5. CMD üzerinden ipconfig /flushdns, netsh int ip reset gibi tüm sıfırlama kodları denendi.
  6. Bilgisayar defalarca yeniden başlatıldı.
  7. Statik elektrik ihtimaline karşı güç kablosu çekilip güç tuşuna basılı tutularak deşarj yapıldı.
Sorun Ne Zaman Başladı?
3 haftadır sorunsuz bi şekilde bilgisayarımda internet vardı bu akşam üstü bilgisayarımda yine internet vardı bilgisayarı kapadım yarım saat sonra geri açtımda internete bağlı gösteriyor fakat bilgisayarda internet yok.

Tüm donanımım Gigabit desteklemesine ve kablom CAT6 olmasına rağmen neden 1.0 Gbps seçeneğini göremiyorum ve internete bağlanamıyorum? Anakartın Ethernet yongasında donanımsal bir arıza olabilir mi yoksa yazılımsal bir kısıtlama mı söz konusu?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör: