Picky

Uzman
Merhaba, bilgisayarımı ilk açtığım an belirli bir süre donma yaşıyorum. Aşağıdaki resimlerde gördüğünüz araç çubuğu üzerinde yer alan ikonlar donma süresi bitene kadar gelmiyor/görünmüyor. Kırmızı daire içine aldığım Edge, ses, Ethernet gibi simgelerin olduğu yerler şeffaf bir şekilde sanki o simgeler oraya konmamış gibi boş görünüyor. Ek olarak örneğin tarayıcı ya da bir klasörü çift tıkladığımda ekrana hiçbir şey gelmiyor. Yakın zamanda format atmıştım, neden kaynaklanabilir sizce?

Görev1.webp

Görev2.webp

Yakın zamanda format atmıştım, neden kaynaklanabilir sizce?

Format vakti gelmiş gibi görünüyor...

Yakın zamanda attığımı belirtmiştim hocam. Formatla alakalı da şöyle bir durum var. Aşağıdaki resimde gördüğünüz tarih & saat bölümünde daha önce attığım her formatta saniyeye varana kadar gösteren bir şekilde oluyordu. Şu an saat bile yok. Demem o ki acaba farklı bir Windows sürümü mü kurdum, daha ağır, kasmaya müsait gibi filan. Bilmediğim için bunu da eklemek istedim.

Tarih.webp

Windows bozulmus olabilir. Windows 10 dasınız sanırım. Eğer sistem iyi ise Windows 11, o kadar iyi değilse Windows 11 LTSC kurmanı öneririm.
Evet hocam Windows 10 Home, Sürüm 22H2 olarak görünüyor. Windows 11' i pek beğenmediğim için geçmemiştim. Tekrar temiz bir kurulum mu yapsam acaba Windows 10 ile?

Bana da öyle geldi, o yüzden dedim.

Evet hocam Windows 10 Home, Sürüm 22H2 olarak görünüyor. Windows 11'i pek beğenmediğim için geçmemiştim. Tekrar temiz bir kurulum mu yapsam acaba Windows 10 ile?

DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

Alternatif olarak deneyebilirsiniz. Belki sorunu çözer ama düşük ihtimal diyebilirim.

Evet hocam Windows 10 Home, sürüm 22H2 olarak görünüyor. Windows 11'i pek beğenmediğim için geçmemiştim. Tekrar temiz bir kurulum mu yapsam acaba Windows 10 ile?

Açıkçası Windows 10 kullanmak istiyorsanız, LTSC sürümü kurun. Ama size tavsiyem artık Windows 11'e maalesef geçmeniz. Eğer 22H2 kuracaksanız ayrıca Windows 10 Pro sürümünü kurun. Kurulum esnasında disk bölümlendirmesini iyi yapın. Disk bölümlendirmesi gelince Shift F10 tusuna basıp, diskpart yazın oradan disk 1 veya disk 0 clear deyip silin. Sonra istediğiniz diske kurulumu yapın.

Bana da öyle geldi, o yüzden dedim.

Alternatif olarak deneyebilirsiniz. Belki sorunu çözer ama düşük ihtimal diyebilirim.
Kodu nereye gireceğim hocam ?

Cmd ekranına gireceğim sanırım. Şu an işteyim, yarın sabah komutu deneyip bir gözlemleyeceğim. Olmazsa temiz kurulum yapıcam tekrar.

Son düzenleme: