lateralus333

Çalışkan
Masaüstü bilgisayarım odada düzenleme yapıp kabloları söküp tekrar taktıktan sonra açılmamaya başladı. Şu ana kadar denediklerim:

• Farklı güç kablosu ve farkli priz denedim sonuç yok.
  • Tornavida ile Power pinlerini kısa devre yaparak çalıştırmayı denedim tepki yok.
  • Ekran kartı ve diğer bileşenleri söktüm ve tekrardan taktım yine açılmadı.
  • PSU'yu yeşil–siyah kısa devre testi yaptım, fanı çalıştı PSU sağlam gibi.
  • CPU soğutucu LED'i bir anlığına yanıp hemen geri söndü, sonrası tamamen tepkisiz açılmamaya devam ediyor.
  • Ekran kartsız, RAM'siz ve SSD'siz çalıştırmayı denedim yine fanlar dönmedi.
  • BIOS pilini çıkarttım yarım saat sonra tekrardan taktım yine tepki yok.
  • Anakartı kasadan söküp uzay sistemde denedim yine tepki yok.
  • Güç düğmesi kapalı konumda değil.
  • Ne yaparsam yapayım start vermeye çalıştığımda fanlar ve PC tepki vermiyor.
Anakart modelim;
Gigabyte B550 Gaming V2 X rev 1.4

Sadece kabloları söküp bilgisayarın yerini değiştirip tekrar takmıştım neyi yanlış yapmış olabilirim anlayamadım.
Anakartın VRM/MOSFET veya BIOS çipinde arıza olabilir diye düşünüyorum ama teknik bilgim yok ChatGPT ile çözmeye çalıştım sorunun bu olabileceğini söyledi.
Diğer parçaların sağlam olduğunu düşünüyorum çünkü anakart hiç start vermiyor.

Anakartın kesin arızalı olup olmadığını evde başka nasıl test edebilirim? Tamir şansı var mı, yoksa direkt yeni anakart mı almalıyım bilmiyorum çözüm bulmama yardım edin.

Yapilabilecek her seyi yapmissin. Kucuk ihtimalde olsa anakartin kisa devre sonucu arizalanmis gibi gozukuyor bu durumda.

Kısa devreyi çözmek mümkün mü yoksa yeni anakart yolu mu gözüktü. Yakın zamanlarda DDR5'e yükseltmeyi bekliyordum sistemi ama şu an bozulması sıkıntı oldu. Yine DDR4 anakart alacak kadar bütçem var şu anlık.

Kısa devreyi çözmek mümkün mü yoksa yeni anakart yolu mu gözüktü. Yakın zamanlarda DDR5'e yükseltmeyi bekliyordum sistemi ama şu an bozulması sıkıntı oldu. Yine DDR4 anakart alacak kadar bütçem var şu anlık.
Oncelikle tabiki emin degiliz tam olarak ondan dolayi mi olduguna fakat buyuk ihtimal kisa devre gibi gozukuyor o halde yapscsk bri sey oldugunu ssnmiyorum. Ama yinede sunlari dene. Tum parcalari sök kablolarin uclarina bir bak ozellikle anakart güç kablosuna belki pinlerde problem olabilir yamulma gibi temassizlik gibi. Sonrasinda guc kaynaginin kablosunu saglam bastirarak tak bir dene. RAM'leri de cikar uclarini bir temizle yapmisken.

Masaüstü bilgisayarım odada düzenleme yapıp kabloları söküp tekrar taktıktan sonra açılmamaya başladı. Şu ana kadar denediklerim:

• Farklı güç kablosu ve farkli priz denedim sonuç yok.
  • Tornavida ile Power pinlerini kısa devre yaparak çalıştırmayı denedim tepki yok.
  • Ekran kartı ve diğer bileşenleri söktüm ve tekrardan taktım yine açılmadı.
  • PSU'yu yeşil–siyah kısa devre testi yaptım, fanı çalıştı PSU sağlam gibi.
  • CPU soğutucu LED'i bir anlığına yanıp hemen geri söndü, sonrası tamamen tepkisiz açılmamaya devam ediyor.
  • Ekran kartsız, RAM'siz ve SSD'siz çalıştırmayı denedim yine fanlar dönmedi.
  • BIOS pilini çıkarttım yarım saat sonra tekrardan taktım yine tepki yok.
  • Anakartı kasadan söküp uzay sistemde denedim yine tepki yok.
  • Güç düğmesi kapalı konumda değil.
  • Ne yaparsam yapayım start vermeye çalıştığımda fanlar ve PC tepki vermiyor.
Anakart modelim;
Gigabyte B550 Gaming V2 X rev 1.4

Sadece kabloları söküp bilgisayarın yerini değiştirip tekrar takmıştım neyi yanlış yapmış olabilirim anlayamadım.
Anakartın VRM/MOSFET veya BIOS çipinde arıza olabilir diye düşünüyorum ama teknik bilgim yok ChatGPT ile çözmeye çalıştım sorunun bu olabileceğini söyledi.
Diğer parçaların sağlam olduğunu düşünüyorum çünkü anakart hiç start vermiyor.

Anakartın kesin arızalı olup olmadığını evde başka nasıl test edebilirim? Tamir şansı var mı, yoksa direkt yeni anakart mı almalıyım bilmiyorum çözüm bulmama yardım edin.
Molex kablo ile fanlara enerji ver dönecek mi ya da SATA ve Molex kablo ile HDD çalıştır. Öncelikle PSU'dan mı değil mi anlayabilirsin. Umarım hallolur. Pek tavsiye veremedim. Kusura bakma. :(