Çözüldü Bilgisayar kapatılmasına rağmen işlemci 20 saattir açık gözüküyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

mauroicardi99

Yetkin
Arkadaşlar bu sorunu 2 kere yaşadım, ilk defa böyle bir şey oldu. Instagram'da videoları çok karşıma çıktı bende bir şey yok diye hepsini geçiyordum. Şimdi benim de başıma geldi. Nasıl düzeltebilirim? Windows 11.

Çözüm
Hızlı başlatma açık olduğu için siz kapatınca sisteminiz tam olarak kapanmıyor. Komut istemini yönetici olarak çalıştırıp "powercfg -h off" yazarak hızlı başlatmayı kapatabilir, yine "powercfg -h on" yazarak tekrar açabilirsiniz.
Hızlı başlatma açık olduğu için siz kapatınca sisteminiz tam olarak kapanmıyor. Komut istemini yönetici olarak çalıştırıp "powercfg -h off" yazarak hızlı başlatmayı kapatabilir, yine "powercfg -h on" yazarak tekrar açabilirsiniz.

Çözüm
Hızlı Başlatma seçeneği açıktır, güç seçeneklerinde olan bir ayar. Bu sistemi daha hızlı başlatmak için kullanılan bir sey, bu nedenle işlemci tam olarak bilgisayarı kapattığınızda kapanmıyor diyebiliriz.

Bunu yaptım. Yarın olmazsa çözüm olarak işaretlerim.

Hızlı başlatma açık olduğu için öyle oluyor. Hızlı başlatmayı kapatınca düzelecektir. Ama siteminiz gözle görülür bir şekilde daha yavaş açılacaktır.

Hızlı başlatma açık olduğu için öyle oluyor. Hızlı başlatmayı kapatınca düzelecektir. Ama siteminiz gözle görülür bir şekilde daha yavaş açılacaktır.
Evet dün hızlı açılmıştı, pazartesi yavaş açılmıştı.

Ne yazarak oraya gidiyorum?

1. Başlat'a gidin, Denetim Masası'nı arayın ve seçin.
  2. Denetim Masası'nda Donanım ve Ses'i tıklayın.
  3. Güç Seçenekleri'ni seçin.
  4. Pencerenin sol tarafında Güç düğmelerinin yapacaklarını seçin seçeneğini tıklayın.
  5. Pencerenin altında Hızlı Başlatma ayarları bölümü bulunur, tiki kaldırın.
  6. Değişiklikleri kaydet'i tıklayın ve pencereden çıkın.

Bu seçenekler gri olarak görünüyor ve kapatamıyorsanız, BIOS üzerinden Fast Boot kapatılmalıdır.

Bilgisayarı kapatırken shift tuşuna basıp kapatırsan düzeliyor diye biliyorum. Ama yine tekrar edebilir hızlı başlatmayı kapatabilirsin.

Ne yazarak oraya gidiyorum?
Denetim masası - sistem ve güvenlik - güç seçenekleri - sol tarafta güç düğmesinin davranışını değiştir - şu anda kullanılamayan ayarları değiştir (üstte) - hızlı başlatmayı aç seçeneğinin tikini kaldırın. Kaydedip çıkın. Alternatif olarak komut istemi ile de yapabilirsiniz. Bunun için de konut istemini yönetici olarak açıp powercfg -h off yazarsanız kapanır off yerine on yazarsanız açılır.

Bu seçenekler gri olarak görünüyor ve kapatamıyorsanız, BIOS üzerinden Fast Boot kapatılmalıdır.
Üstte şu anda kullanılamayan ayarları değiştire tıklandığında deaktif seçenekler aktif oluyor. Ama bunun için yönetici hesabında olmanız veya yönetici şifresini bilmeniz gerekiyor. Ki çoğu kişi bilgisayarda tek kullanıcı olduğu için yöneticidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…