Bilgisayar kasasından düşük frekanslı ses geliyor. Özelliklede CPU tarafından geldiğini düşünüyorum. Sıvı soğutma kullanıyorum acaba ondan mı geliyor yoksa başka bir sebep mi anlamadım.
Düşük frekanslı seslerin bilgisayar kasasından gelmesinin birkaç farklı nedeni olabilir. Eğer ses özellikle CPU soğutma sisteminden geliyorsa, bu bazı durumlardan kaynaklanıyor olabilir:
1.
Sıvı Soğutma Pompası: Kullanmakta olduğun sıvı soğutma sisteminin pompası, görevini yerine getirirken belirli bir ses çıkarabilir. Özellikle pompa, düşük voltajda çalışıyorsa veya arızalandıysa bu tür sesler duyulabilir.
2.
Hava Kabarcıkları: Sıvı soğutma sisteminde hava kabarcıkları oluşmuş olabilir. Bu durumda suyun akışı düzgün olmayabilir ve ses çıkarabilir. Sistemi kontrol ederek hava kabarcıklarını çıkarabilirsin.
3.
Fan Gürültüsü: Sıvı soğutma sistemindeki fanlar da düşük frekanslı seslere neden olabilir. Fanın yavaş dönmesi veya dengesiz çalışması bu sesleri oluşturabilir.
4.
Donanım Sorunları: Eğer yukarıdakilerden hiçbiri olmadıysa, ses diğer bileşenlerden (örneğin, PSU, disk sürücüleri veya grafik kartı) de kaynaklanıyor olabilir. Her bir bileşeni dikkatlice dinleyerek nereden geldiğini tespit etmeye çalışabilirsin.
Sorunu çözmek için sıvı soğutma sistemini kontrol etmek ve gerekli ayarlamaları yapmak iyi bir başlangıç olacaktır. Ses devam ederse, bilgisayarını daha detaylı bir şekilde incelemen faydalı olabilir.