Bilgisayar kasasından gelen ses nedir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan yoten
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 290
  • Etiketler Etiketler
    bilgisayar ses

yoten

Uzman
Herkese iyi sosyaller, kasamdan makine çalışır gibi sesler geliyordu. PSU'dan dolayı olabilir deyip güç kaynağını değiştirdim ama ses kesilmedi. Hala devam ediyor. Fanları durdurduğumda yeni aldığım PSU'dan da ses geliyor gibi. Ekran kartımda zaten coil whine sorunu var. Sizce ne yapmalıyım? Fanları değiştirmek işe yarar mı?

Eski PSU: BitFenix 600W.
Yeni PSU: High Power Element BR 750W.

Kasanın fanlarının bağlantısını kesebiliyorsanız o şekil deneyin.

Tamamdır hocam deniyorum hemen.

Kasanın fanlarının bağlantısını kesebiliyorsanız o şekil deneyin.

Hocam denedim dediğim ses var yine.
Fanların hızlarını ayarlayabilecegim bir program var mıdır? PSU'nun fan hızını düşürüp deneyeyim.

Başka bir sorum daha var yeni aldığım güç kaynağından bu kadar fan sesi gelmesi normal mi?

Bir de güç kaynagindan gelen fan sesine bir şey etki edebilir mi?

Son düzenleme:
@yoten Tahminim daha farklı olacak ancak videoda gelen sesten emin olamadım. Size sormak istiyorum. İkinci videoda PUBG lobide gelen sesi duydum, ince bir cızırtı sesi var. Bilgisayar yeni başlarken gelen ses ve oyun içerisinde lobide güc arttıkça cızırtı şiddetleniyor. Kasanın sağ kapağını açın ve lobide iken fareyi hareket ettirin yada menüler arası geçiş yapın. Kuvvetle muhtemel VRM bölgesinden, işlemcinin arka tarafından bu sesi daha yoğun duyacaksınız. Ses işlemciden gelmez. Buna baktıktan sonra bilgi verir misiniz?

Yukarıda sormuş olduğunuz soruların yanıtı;
  • PSU'nun fan hızını bu modelde belirleyemezsiniz.
  • Yeni bir güç kaynağından bu kadar fan sesi gelebilir ancak düşük bir ihtimal. Üstelik yeni bir güç kaynağı almanıza rağmen sesin devam etmesi kafa karıştırıyor. Problem VRM kısmında bana göre.
  • Son soruda PSU fanına müdahale etmek için çok erken. Garantili bir cihazın fanını sökerek alkol ile temizlemek ve yağlayarak geri takmak çok doğru olmaz. Servis gereğini yapabilir.

Son düzenleme:

Öncelikle merhaba hocam dediğiniz gibi kasanın arka kapağını açıp sesi dinledim ama tam olarak anlayamadım çünkü ekran kartını dinlediğim zamanda bu ses var. Güç kaynağı için destek talebi oluşturdum. Dediğiniz gibi garantisi olan bir cihazın garantisini bozmaya gerek yok.

O kadar emindim ki sesin güç kaynağından geldigine ama hayal kırıklığına uğradım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…