fordark

Yetkin
Genelde çok iyi kasalar kullanılmadığından PSU kaynaklı mı emin olmamakla birlikte kasadan biraz fazla ses geliyor. Oyun oynarken sıkıntı değil fakat gece oyun indiriyorken gerçekten rahatsız ediyor. PS5 mesela oyun indirirken çok sessiz. Xbox One S ise dünyada gördüğüm en sessiz konsoldu çünkü çalıştığını anlayamıyordum o denli ses çıkarmıyordu. Sözün özü hazır kasanın bence tek eksiği bu. Tekrar bilgisayar alırsam kesinlikle paraya kıyıp toplama alıp pahalı sessiz PSU + kasa kombosu yapacağım.

Not: Thermaltake S200tg kullanıyorum.

Ekran kartımdan ses gelmiyor çünkü en kaliteli markayı tercih ettim o sessiz. (ASUS Dual - 4060)

Genelde çok iyi kasalar kullanılmadığından PSU kaynaklı mı emin olmamakla birlikte kasadan biraz fazla ses geliyor. Oyun oynarken sıkıntı değil fakat gece oyun indiriyorken gerçekten rahatsız ediyor. PS5 mesela oyun indirirken çok sessiz. Xbox One S ise dünyada gördüğüm en sessiz konsoldu çünkü çalıştığını anlayamıyordum o denli ses çıkarmıyordu. Sözün özü hazır kasanın bence tek eksiği bu. Tekrar bilgisayar alırsam kesinlikle paraya kıyıp toplama alıp pahalı sessiz PSU + kasa kombosu yapacağım.

Not: Thermaltake S200tg kullanıyorum.

Ekran kartımdan ses gelmiyor çünkü en kaliteli markayı tercih ettim o sessiz. (ASUS Dual - 4060)
Genelde kasaların kendisinden ziyade kullanılan fanların kalitesiz oluşundan kaynaklı. Kalitesiz fanlar genelde yüksek devirde döndüklerinden ve bazılarında PWM kontrolü dahi olmadığından yüksek ses çıkarırlar. Düşük segment güç kaynaklarının da fanlarında hız kontrolü olmayabiliyor bu yüzden sürekli tam devir dönüyorlar ve bu da yüksek ses yapan unsurlardan biri. Hazır bir sistem aldığınızda fanları ve güç kaynağını daha kaliteli parçalar ile değiştirseniz ses sorununa biraz çözüm sağlamış olursunuz, bu sisteminizin ısı değerlerine ve ömrüne de iyi bir katkı sağlar. Ancak bu dediğim aşırı düşük kalitesinden dolayı resmen arabalardaki gibi trim sesi yapan kasalarda geçerli değil 😂 O tür kasaları tamamen atıp yenisini almak gerekiyor.

Genelde kasaların kendisinden ziyade kullanılan fanların kalitesiz oluşundan kaynaklı. Kalitesiz fanlar genelde yüksek devirde döndüklerinden ve bazılarında PWM kontrolü dahi olmadığından yüksek ses çıkarırlar. Düşük segment güç kaynaklarının da fanlarında hız kontrolü olmayabiliyor bu yüzden sürekli tam devir dönüyorlar ve bu da yüksek ses yapan unsurlardan biri. Hazır bir sistem aldığınızda fanları ve güç kaynağını daha kaliteli parçalar ile değiştirseniz ses sorununa biraz çözüm sağlamış olursunuz, bu sisteminizin sıcaklık değerlerine ve ömrüne de iyi bir katkı sağlar. Ancak bu dediğim aşırı düşük kalitesinden dolayı resmen arabalardaki gibi TRIM sesi yapan kasalarda geçerli değil 😂 O tür kasaları tamamen atıp yenisini almak gerekiyor.

Valla aslında MSI kasa seçecektim ama stoklar bittiğinden Vatan inatla MSI kasa koymuyordu. Diğer seçenekler ise Rampage denen çöp ve aşırı kalitesiz psulara sahip markalardı adlarını bile unuttum. İçlerinden en iyisi Thermaltake kalıyordu ona bile aslında şüpheli gözle baktım ama en kalitelisi oydu içlerinde. MSI kasa dahil hazır sistem sattıklarında yeterli param yoktu tam yeterli param oldu MSI kasa stoğu bitti. :D