Bilgisayar kendi kendine kapanıp yeniden başlıyor

MwolfTR

Başarılı
Bilgisayarımda hiçbir sorun yoktu. Hatta bayağı bir süre yoğunluktan dolayı kullanamamıştım. Yaklaşık 1 yıldır oyun bile oynamadım, bilgisayarı açmadım. Son zamanlarda bir anda kapanmaya başladı, tamamen değil kapanıp açılıyordu. Sanki yeniden başlatmış gibi. 3. kez oldu ve bu konuyu açmak istedim. Daha önce böyle bir sıkıntı yoktu.

Not: Son seferde açıldığında 4-5 tane CMD açılıp kapandı bir anlığına. Belki bir şey ifade ediyordur diye not düşmek istedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
PSU çok da kötü değil CMD açılıp kapanmasından yola çıkarak yazılımsal bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum buna virüs dahil.

Bilgisayar uzun zaman kullanılmadıysa ilk elektriği vermeden kasa içi kablolamayı kontrol etmek lazım GPU güç pinleri, anakart ATX kablosu vs. sonra RAM'lere bakmak lazım en son BIOS ayarlarına bakmak lazım. RAM'leri sök sil tak, BIOS resetle mesela.

Elle yapılabilecek fiziksel hamleler. Sonra virüs taraması yapılması lazım temiz çıkarsa ona göre yorumlarız.

Uzun sure kullanilmadigina gore uzun sure de guncellenmemis demek. Bana sahsen Windows 11'in ozellikle su aralar yayinladigi rezil guncellemelerden dolayi bir bug olusmus gibi geldi. Eger Linux ile araniz iyi ise ve vaktiniz varsa dilediginiz bir Linux distrosunun stabil bir versiyonunu kurup bir sure boyunca kullanmayi deneyin. Eger hem Linux'ta hem de Windows 11'de boyle kendi kendine kapanip yeniden basliyorsa o zaman sorun garanti donaniminizdadir.

Korsan kullanıyorsanız CMD'ler normal ama diğer türlü virüs riski var sistemi Kaspersky gibi bir yazılıma taratabilirsiniz.
Yukarıdada yazıldığı gibi PSU kaynaklı olabilir ancak High Power kötü bir markada değildir. Önerim yukarıda yazıldığı gibi.
Bir süre farklı bir işletim sistemi ile kullanmanız veya zamanı geldiyse her zaman son çare olmasına rağmen güzel bir format.
Atabilirsiniz.

Arada açtığım oldu ama öyle yoğun kullanmadım. Ayda 2 kere falandır. Evet korsan kullanıyorum. Malwarebytes açık. Taramada sorun da yok. Dediğiniz gibi sorunlu güncellemelerden kaynaklı olabilir. Sistem hatasında otomatik yeniden başlat ayarı açıkmış bu arada onu da kapattım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…