Aynı olayı dün gece 03:00'da ve bugün 23.50'de yaşadım. Evdeki her şey normal bir şekilde çalışırken benim PC bir anda tak diye kapanıyor. Olay görüntüleyicisinden falan da baktım. Sistem kapanışını beklenmiyordu yazıyor. Yani elektrikte bir sıkıntı var gibi düşünüyorum. Powerboost 500W kasaya dahili gelen PSU'yu ve S-Link akım korumalı prizini kullanıyorum. Ayrıca İstanbul'da yaşıyorum yani öyle hep elektrik kesilen bir yer falan da değil. Sistemi 3 yıldır kullanıyorum önceden hiç bu tarz bir sorun yaşamadım. Görünürde PSU'da bir hasar ses falanda yok. Sizce sorun ne olabilir?
Detaylar
Kim cevapladı?Yusuf7878
Yetkin
- Makaleler
- 14
OCCT power testi yapar mısın? Voltaj ve sıcaklık değerlerinin fotoğrafı gerek.Aynı olayı dün gece 03:00'da ve bugün 23.50'de yaşadım. Evdeki her şey normal bir şekilde çalışırken benim PC bir anda tak diye kapanıyor. Olay görüntüleyicisinden falan da baktım. Sistem kapanışını beklenmiyordu yazıyor. Yani elektrikte bir sıkıntı var gibi düşünüyorum. Powerboost 500W kasaya dahili gelen PSU'yu ve S-Link akım korumalı prizini kullanıyorum. Ayrıca İstanbul'da yaşıyorum yani öyle hep elektrik kesilen bir yer falan da değil. Sistemi 3 yıldır kullanıyorum önceden hiç bu tarz bir sorun yaşamadım. Görünürde PSU'da bir hasar ses falanda yok. Sizce sorun ne olabilir?
Sorunun %99 kaynağı.
Aynı olayı dün gece 03:00'da ve bugün 23.50'de yaşadım. Evdeki her şey normal bir şekilde çalışırken benim PC bir anda tak diye kapanıyor. Olay Görüntüleyicisi'nden falan da baktım. Sistem kapanışını beklenmiyordu yazıyor. Yani elektrikte bir sıkıntı var gibi düşünüyorum. Power Boost 500W kasaya dahili gelen PSU'yu ve S-Link akım korumalı prizini kullanıyorum. Ayrıca İstanbul'da yaşıyorum yani öyle hep elektrik kesilen bir yer falan da değil. Sistemi 3 yıldır kullanıyorum önceden hiç bu tarz bir sorun yaşamadım. Görünürde PSU'da bir hasar ses falanda yok. Sizce sorun ne olabilir?
Zaten PS'unuz dandik. Bir anda kapaniyorsa PSU sorunludur. Bütçeniz neyse onerelim kaliteli bir PSU takin veya yaptırın.
Son düzenleyen: Moderatör:
Gece
Üstün
Mucize bu arada o PSU ile 3 yıl. Şanslıymışsınız yine.Sistemi 3 yıldır kullanıyorum önceden hiç bu tarz bir sorun yaşamadım.
Yarın yapıp paylaşacağım.OCCT power testi yapar mısın? Voltaj ve sıcaklık değerlerinin fotoğrafı gerek.
Zaten PS'unuz dandik. Bir anda kapaniyorsa PSU sorunludur. Bütçeniz neyse onerelim kaliteli bir PSU takin veya yaptırın.
Yanıtlarınız için teşekkür ederim. Bende farkındayım bu çok kötü bir PSU, ancak zamanında hazır sistem olarak bayağı bir ucuza geliyordu o yüzden almıştım. Şu an param yok ama elime para geçtiği gibi değistireyim o zaman PSU'yu.Mucize bu arada o PSU ile 3 yıl. Şanslıymışsınız yine.
Yusuf7878
Yetkin
- Makaleler
- 14
Evet eline para geçtiği zaman değiştir bu güç kaynağını. Powerboost rampage ve gameboost gibi markaların güç kaynaklarındaki bileşenler kötü oluyor. Bunun sonucunda bilgisayardaki bileşenler bile zarar görebilir. Bu kadar uzun kullanmanız bile şanslı olmanızdan.Yarın yapıp paylaşacağım.
Yanıtlarınız için teşekkür ederim. Bende farkındayım bu çok kötü bir PSU, ancak zamanında hazır sistem olarak bayağı bir ucuza geliyordu o yüzden almıştım. Şu an param yok ama elime para geçtiği gibi değistireyim o zaman PSU'yu.