Bilgisayar masası ölçüleri nasıl olmalı?

Topcu

Uzman
Merhaba.

Bilgisayar masası alacağım fakat çoğu model bu linkteki gibi 60 cm derinliğe sahip oluyor. 60 cm derinlik az olmaz mı? Ben 31 inç monitör kullanıyorum ve oyunları genelde gamepad ile arkama yaslanarak oynuyorum fakat klavye ve mouse kullandığımda 60 cm derinlik yetersiz gelir gibi hissediyorum. 70-80 cm çok daha iyi olur gibi. Sizin masa ölçüleriniz nasıl, fikriniz nedir?

Evet, 31 inç monitör için masa derinliği az olabilir. 80x60 masayla 24 inç monitörle bana tam geliyorken 60 cm derinlikte 31 inç monitör, televizyon gibi duracaktır. Ancak eski masam 140x70 ölçüdeydi ve 27 inç monitör kullanıyordum. Gayet yeterli geliyordu bana. Monitörün her noktasına hakim olduğumu hissedebiliyordum. Eğer fotoğrafını bulursam paylaşabilirim.

75-80 cm derinlikte genelde ofis masaları oluyor ve renkleri tarzları pek hoş olmuyor. Acaba vesa ile monitörü bağlasam masaya, 20-30 cm geriye konumlandırsam masaya göre, mantıklı olur mu?

24 inç monitör kullanıyorum ve masam 60cm. Çok sınırda hissettiriyor bana. 70-80cm olsa daha iyi olur.

75-80 cm derinlikte genelde ofis masaları oluyor ve renkleri tarzları pek hoş olmuyor. Acaba vesa ile monitörü bağlasam masaya, 20-30 cm geriye konumlandırsam masaya göre, mantıklı olur mu?
Monitörün ayağı, monitörü çok önde tutuyorsa evet mantıklı olur. Ancak masayı duvardan biraz uzaklaştırman komik gözükebilir. Farklı satıcılara, mobilyacılara bakın. Elbet istediğiniz modeli bulacaksınız. Bütçe konusunda probleminiz yoksa özel yaptırabilirsiniz.

İkea Alex modelini göstersem benzerini yapabilirler sanırım. Teşekkür ederim.

Yerdeki halı veya kilim de çok iyiymiş

İkea Alex modelini göstersem benzerini yapabilirler sanırım. Teşekkür ederim.

Yerdeki halı veya kilim de çok iyiymiş
İşini bilen bir marangoz bulursan istediğini yaptırabilirsin. Maksat masa sağlam olsun, üst plaka sallanmasın. Aydın taraflarındaysan tanıdığım bir iki kişi ile konuşabilirim.

Teşekkür ederim. Kendi evime çıkınca teyzem hediye etmişti.

Bende bu Alex modelin kesonsuz düz 4 ayaklı versiyonu var. Bu nasıldır bilmiyorum ama benimki çok fena sallanıyor ve malzeme kalitesi çok kötü. Ortadan paralel bağlantı yaptım sallanmasın diye yetmedi yüzeyi çok kötü çizildiği ve kabardığı için (malzeme sunta çünkü) üst parçayı ters monte edip folyo kapladım.
Velhasıl ölçüye gelirsek bence gayet yeterli ama bende 24 inç monitör var. Vesa ile maksimum 10cm yer kazanırsın monitör ayağından kurtularak. Eğer 31 inç kullanacaksan 60cm kurtarmaz, 80-90cm bak direkt.

Maalesef Hatay Adana taraflarındayım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…