Topcu

Uzman
Merhaba.

• 32" Monitör
  • 18" dikey kullanılacak ikinci monitör
  • PC kasası
  • Bir yazıcı
  • Bir Subwoofer ve iki hoparlör
Bu bileşenlere uygun geniş, çekmeceli, kapaklı bir masa istiyorum. Yani demek istediğim genişçe bir şey olsun. Var mı gördüğünüz, kullandığınız bir masa?

Son düzenleyen: Moderatör:
Masa sağlam olduğu sürece bence bir önemi yok ne olduğunun. 4-5 yıl önce ikeadan aldığım yemek masasını kullanıyorum şuan. Öncesinde de 15 yıllık bilgisayar masamı kullanıyordum, yemek masasını değişince geçtim. Dayanıklı olunca gidiyor uzun yıllar.

Yeğenime geçenlerde çalışma masası alındı ikeadan. Fena değil bence ama klasik bir çalışma masası. İş görüyor ama çok basit. Fakat istediğiniz gibi çekmeceli.

Bir bütün yerine parça parça kurulum da yapılabilir. İkea ürünleri bu konuda biraz avantajlı. Çekmece istiyorsanız ayrı tekerlekli ekleyebilirsiniz. Masaüstü monitör yükseltici seçenekleri de kullanabilirsiniz. Çekmeceli versiyonları var. Bence monitör kolları ile kullanmak çok büyük rahatlık ve alan sunuyor. İkeada yok bildiğim kadarıyla. NB önerebilirim marka olarak. Prizler için masa altı aparatlar var. İkea veya farklı yerden alınabilir. Kablo yönetiminde iyi oluyor. Kablo saklayıcılar, tutucular, bağlayıcılar vs iyi oluyor. Kablo kirliliğinin önüne geçiyor.

Bence masa ve sandalyeleri deneyip almak daha mantıklı. Mesela şuan kullandığım yemek masasının kalın olması güzel ama fazla derin olduğu için çok yer kaplıyor. Bazıları seviyor bu derinliği ama bence monitör kolları ile derinliği az olan masalar daha iyi. Kişisel tercih meselesi sonuçta.

Düzenleme: Bilgisayar kasası masada duracaksa diğer ekipmanlar vs için derin tercih edilebilir. Arkaya yerleştirilir ve panel ile gizlenebilir. İçi boş olmayan dolu dolu ahşap masalarda delik açılarak monitör kolları ile güzel bir kurulum sağlanabilir. Nasıl bir yerleşimde bulunmak istediğinize göre ihtiyaş değişir bu arada. O da önemli.

Masa sağlam olduğu sürece bence bir önemi yok ne olduğunun. 4-5 yıl önce ikeadan aldığım yemek masasını kullanıyorum şuan. Öncesinde de 15 yıllık bilgisayar masamı kullanıyordum, yemek masasını değişince geçtim. Dayanıklı olunca gidiyor uzun yıllar.

Yeğenime geçenlerde çalışma masası alındı ikeadan. Fena değil bence ama klasik bir çalışma masası. İş görüyor ama çok basit. Fakat istediğiniz gibi çekmeceli.

Bir bütün yerine parça parça kurulum da yapılabilir. İkea ürünleri bu konuda biraz avantajlı. Çekmece istiyorsanız ayrı tekerlekli ekleyebilirsiniz. Masaüstü monitör yükseltici seçenekleri de kullanabilirsiniz. Çekmeceli versiyonları var. Bence monitör kolları ile kullanmak çok büyük rahatlık ve alan sunuyor. İkeada yok bildiğim kadarıyla. NB önerebilirim marka olarak. Prizler için masa altı aparatlar var. İkea veya farklı yerden alınabilir. Kablo yönetiminde iyi oluyor. Kablo saklayıcılar, tutucular, bağlayıcılar vs iyi oluyor. Kablo kirliliğinin önüne geçiyor.

Bence masa ve sandalyeleri deneyip almak daha mantıklı. Mesela şuan kullandığım yemek masasının kalın olması güzel ama fazla derin olduğu için çok yer kaplıyor. Bazıları seviyor bu derinliği ama bence monitör kolları ile derinliği az olan masalar daha iyi. Kişisel tercih meselesi sonuçta.
Ben de şu an 22 yıl önce tüplü pc için alınmış olan masayı kullanıyorum ama yazıcısı kasası hoparlörü derken sığmak zor. Yoksa masa sağlam hâlâ :D Derinlik bence de fazla olmamalı.

Masa: https://www.ikea.com.tr/urun/ekbacken-ceviz-gorunumlu-186x2-8-cm-tezgah-90442980
Çekmece: https://www.ikea.com.tr/urun/alex-venge-36x70-cm-keson-60473548
Dolap: https://www.ikea.com.tr/urun/alex-siyah-kahverengi-36x70-cm-keson-70563765

Kendiniz vidalayabilirseniz şahsen en iyisi bu şekilde. Kendim de masasını kullanıyorum. Bayağı saklama alanı oluyor. Onun dışında bence marangoza istediğiniz ölçülerde yaptırmak daha iyi olacaktır.

Ekstra olarak çökme yapabilir diye masanın ortasına da 1 adet bu şekilde ayak alabilirsiniz