Masa sağlam olduğu sürece bence bir önemi yok ne olduğunun. 4-5 yıl önce ikeadan aldığım yemek masasını kullanıyorum şuan. Öncesinde de 15 yıllık bilgisayar masamı kullanıyordum, yemek masasını değişince geçtim. Dayanıklı olunca gidiyor uzun yıllar.
Yeğenime geçenlerde çalışma masası alındı ikeadan. Fena değil bence ama klasik bir çalışma masası. İş görüyor ama çok basit. Fakat istediğiniz gibi çekmeceli.
Bir bütün yerine parça parça kurulum da yapılabilir. İkea ürünleri bu konuda biraz avantajlı. Çekmece istiyorsanız ayrı tekerlekli ekleyebilirsiniz. Masaüstü monitör yükseltici seçenekleri de kullanabilirsiniz. Çekmeceli versiyonları var. Bence monitör kolları ile kullanmak çok büyük rahatlık ve alan sunuyor. İkeada yok bildiğim kadarıyla. NB önerebilirim marka olarak. Prizler için masa altı aparatlar var. İkea veya farklı yerden alınabilir. Kablo yönetiminde iyi oluyor. Kablo saklayıcılar, tutucular, bağlayıcılar vs iyi oluyor. Kablo kirliliğinin önüne geçiyor.
Bence masa ve sandalyeleri deneyip almak daha mantıklı. Mesela şuan kullandığım yemek masasının kalın olması güzel ama fazla derin olduğu için çok yer kaplıyor. Bazıları seviyor bu derinliği ama bence monitör kolları ile derinliği az olan masalar daha iyi. Kişisel tercih meselesi sonuçta.