YazılımıSeviyorum

Çalışkan
Bilgisayar mühendisliğinden yeni mezun oldum. Mobil programlama ve full stack developer alanlarında ilerliyorum. Şu anda elimde çalıştığım yerin verdiği MacBook Air M1'in baz modeli (8 GB RAM ve 256 GB SSD) var ama yakında işten ayrılacağım için büyük ihtimalle iade edeceğim (sormadım ama çoğunlukla öyle oluyor diye duydum). Kısacası alacağım bilgisayar elimdeki tek bilgisayar olacak.

MacBook Air M4 512 GB SSD (bu benim bütçemi zorlayacak biraz ama 256 GB yeterse onu da alabilirim) ya da i5 13450HX ve 5050 ekran kartlı ASUS TUF Gaming F16 veya aynı özelliklere sahip Lenovo LOQ alacağım. Aşırı kararsız kaldım. Daha önce de birkaç kere sipariş verip iptal ettim bu yüzden. Sizce nasıl bir tercih yapmalıyım?

Bataryanın uzun ömürlü olması senin için çok güzel avantaj. Bence Macbook ile başla. Ha bana kalırsa ikisi olsa daha iyi olur o da zamanla olacak iş.

Bataryanın uzun ömürlü olması senin için çok güzel avantaj. Bence MacBook ile başla. Ha bana kalırsa ikisi olsa daha iyi olur o da zamanla olacak iş.

Bana kalırsa MacBook her türlü daha mantıklı olur. Pil ömrü, taşınabilirlik, performans vs. olarak daha mantıklı.

İşe girdikten sonra Windows laptop alırım diye düşünüyorum. Zaten bence de ikisi de olmalı. İşte elimdeki tek PC olacağı için yeterli gelir mi konusunda kafam karışık. MacBook Air alırsam oyun oynayamam (LoL dışında çok oyun oynamıyorum gerçi zaten) bir de oyun geliştirmek istersem zorlanırım. Windows alırsamda iOSa uygulama geliştiremem.

İşe girdikten sonra Windows laptop alırım diye düşünüyorum. Zaten bence de ikisi de olmalı. İşte elimdeki tek PC olacağı için yeterli gelir mi konusunda kafam karışık. MacBook Air alırsam oyun oynayamam (LoL dışında çok oyun oynamıyorum gerçi zaten) bir de oyun geliştirmek istersem zorlanırım. Windows alırsamda iOSa uygulama geliştiremem.

Bu biraz çalışacağınız firmaya bağlı bir tercih bence. Demek istediğim şu eğer gelecek işiniz Windows temelli bir PC gerektiren bir işteyse ve size onu vereceğini öngörüyorsanız Apple alabilirsiniz ama Apple verirler diye düşünüyorsanız da o zaman Windows almak daha mantıklı olabilir. Dediğiniz gibi çift ekosistemde de ürününüzün bulunması adına.

5050 Ekran Kartlı bir laptop, M4 base modelden net daha güçlü olacaktır. Eğer bilgisayarda güce önem veriyorsanız Windows'a yönelin derim. Ama çok ağır yoğun işlerde kullanmayacağım verimlilik lazım bana diyorsanız Macbook alabilirsiniz.

Öncelikle, Lenovo LOQ serisi kronik anakart sorunlu. Şimdilik uzak durun.

Ben sizin yerinizde olsam MacBook alırdım. Maclerin avantajı çok verimli çalışmaları. Mobil programlama dediğiniz için Flutter diye düşünüyorum, iOS için de program yaptığınızda her türlü MacBook lazım olacak.

Öncelikle, Lenovo LOQ serisi kronik anakart sorunlu. Şimdilik uzak durun.

Ben sizin yerinizde olsam MacBook alırdım. Maclerin avantajı çok verimli çalışmaları. Mobil programlama dediğiniz için Flutter diye düşünüyorum, iOS için de program yaptığınızda her türlü MacBook lazım olacak.

Lenovolarda 5000 serisinde bu sorunlar devam ediyor mu?